Nume
Parola
Vizualizări: 2333
Partidul Umanist propune formarea unei coaliţii largi apartinice de guvernare
9 Noiembrie 2010 — Partidul Umanist din Moldova propune formarea unei coaliţii largi apartinice, pentru salvarea naţională, a declarat preşedintele partidului, Valeriu Pasat.

„Pentru depăşirea crizei actuale, Partidul Umanist propune formarea, imediat după alegeri, a unei guvernări apolitice. Preşedintele ţării, preşedintele parlamentului, prim-ministrul, membrii guvernului – toţi trebuie să refuze la interesele înguste de partid, să lase ambiţiile şi să-şi suspende calitatea de membru de partid”, a spus Pasat.

Preşedintele Partidului Umanist a subliniat că liderii partidelor politice care vor aspira la funcţii înalte în stat, va fi necesar să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte de partid.

„Şeful statului trebuie să fie o personalitate nepartinică, care se bucură de autoritate şi respectul populaţiei ţării şi are capacităţi necesare pentru a consolida societatea. Spre exemplu, de ce nu Mitropolitul Moldovei”, a susţinut Pasat.

„Vorbim despre o coaliţie largă, care nu va avea la bază principii de partid, o coaliţie de salvare naţională. O astfel de guvernare va reuşi să restabilească încrederea care acum lipseşte. Încredere în sine. Încredere reciprocă. Încredere în ţară. Fără încredere - Moldova va rămâne în impas. Cu încredere - vom avea totul ”, a declarat liderul Partidului Umanist.


Serviciul de presă al
Partidului Umanist din Moldova