Nume
Parola
Vizualizări: 5386
FFMS Angelus Moldova invita mass-media la conferinta de presa - 27 aprilie 2011, ora 11.00, la Leogrand Convention Center.
Chisinau, 22 Aprilie 2011 — Stimaţi colegi!
Fundaţia filantropică medico-socială (FFMS) „Angelus Moldova” care oferă asistenţă bolnavilor incurabili de cancer în stadii avansate şi terminale, are onoarea să vă invite la o conferinţă de presă în legătură cu proiectele şi activităţile sale curente.
Întâlnirea va avea loc pe 27 aprilie 2011, ora 11.00, la Leogrand Convention Center (Sala Black Sea).
Astfel, ţinem să vă informăm că cea de-a doua ediţie a Balului de caritate “Hospice Angelus”, găzduit de reprezentanţi ai fundaţiei şi Alteţa Sa Prinţesa Marina Sturdza va avea loc pe data de 6 mai, la Leogrand Convention Center. Balul este cel mai important eveniment din calendarul „Angelus Moldova, deoarece constituie o ocazie specială de a sensibiliza opinia publică asupra situaţiei bolnavilor incurabili de cancer în stadii avansate şi terminale, dar şi pentru a acumula resurse financiare care să susţină activitatea fundaţiei în Republica Moldova.
Cu această ocazie, Partenerul de Comunicare al proiectului – compania Moldcell – lansează Campania de colectare de fonduri prin SMS. Începând cu 27 aprilie, Moldcell deschide numărul special 9490, unde abonaţii operatorului (persoane fizice) pot expedia mesaje fără conţinut pentru a oferi suma de 12 lei (inclusiv TVA) în suportul Hospice Angelus. Resursele acumulate timp de 3 săptămâni vor fi direcționate pentru întreţinerea serviciilor de îngrijire paliativă acordate de echipa Hospice Angelus. Persoanele juridice au posibilitatea să contribuie prin transfer bancar. Detalii pe www.hospiceangelus.md.
Anual, „Angelus Moldova” îngrijește gratuit mai mult de 500 de pacienţi cu cancer şi alte boli terminale în casele lor. În 2009, în R. Moldova au fost diagnosticati cu tumori maligne 8043 de persoane. Din acest număr, au murit 5658, ceea ce reprezintă 70% din numărul total. În 2009, am tratat aproximativ 300 de pacienţi, astfel încât puteţi vedea că lucrăm doar cu o fracţiune de oameni, ce au nevoie de îngrijiri paliative. Avem grijă totală de pacienţi, a căror boală nu mai răspunde la tratament curativ, ce presupune controlul durerii şi al simptomelor, asistenţă psihologică, socială şi spirituală. Scopul îngrijirii paliative este asigurarea calităţii vieţii pacientului şi a familiei acestuia.
Cu profund respect,
Valerian Isac
Director Executiv

Persoana de contact - Irina Draguțanu, PR & Events manager
FFMS ”Angelus Moldova”, tel. 244850, irina@hospiceangelus.md