Nume
Parola
Vizualizări: 6787
„Dezvoltarea turismului în Regiunea de Dezvoltare Nord”, atelier de lucru organizat de ADR Nord și Agenția Turismului
Bălți, 13 Septembrie 2011 — Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a organizat, în colaborare cu Agenția Turismului a Republicii Moldova*, un atelier de lucru cu genericul „Dezvoltarea turismului în RDN". Atelierul a avut loc marți, 13 septembrie a.c., în sala de conferințe a Hotelului „Bălți", mun. Bălți.

La atelier au participat, în total, 60 de reprezentanți ai Administrației Publice Locale, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, agenți economici din domeniu.

„Analizînd toate oportunitățile regiunii, într-adevăr avem carențe la capitolul turism. Situația turismului din Regiunea Nord nu este din cele mai bune. Scopul atelierului de azi este ca Dvs., stimați participanți, să identificați soluții cu suportul Agenției Turismului. Doresc ca la sfârșitul atelierului să ajungem împreună la concluzii constructive", a declarat, în discursul său, directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Obiectivul atelierului de lucru au fost identificarea oportunităţilor de dezvoltare a sectorului turistic la nivel de regiune prin elaborarea proiectelor de dezvoltare a turismului în baza fondurilor şi investiţiilor naționale și externe.

Atelierul de lucru a avut ca scop coalizarea eforturilor tuturor actorilor regionali pentru atragerea şi valorificarea investiţiilor în sectorul turistic al regiunii, facilitarea creării parteneriatelor public-private pentru implementarea proiectelor de ordin economic în regiune.

În cadrul atelierului de lucru teoretico-pratcic, au fost îmbinate prezentările conceptuale ale experţilor în domeniul turismului cu lucrul practic realizat de participanţi, care au identificat soluţii şi au propus diverse modele de intervenţie pentru susţinerea turismului în Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN).

Menţionăm că RDN include raioanele Edineţ, Briceni, Ocniţa, Donduşeni, Soroca, Rîşcani, Drochia, Glodeni, Făleşti, Floreşti, Sîngerei şi municipiul Bălţi.

www.adrnord.md