Nume
Parola
Vizualizări: 8499
Vizită de studiu în Estonia în cadrul unui proiect de dezvoltare a serviciilor electronice prin intermediul rețelelor wireless
Estonia, 3 Octombrie 2011 — La finele lunii septembrie a.c. a fost organizată o vizită de studiu în Estonia pentru 5 persoane din Republica Moldova, manageri ai Centrelor Comunitare de Acces la Informatie și Instruire in Estonia. Vizita de 4 zile a avut drept obiectiv familiarizarea cu experiența Estoniei în crearea de rețele wireless, dezvoltarea de servicii electronice prin intermediul acestei rețele, modul în care comunitățile locale benificiază în urma dezvoltării unor astfel de rețele.

Din partea Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) la vizita de studiu a participat șeful Secției management proiecte, Constantin Bândiu, care a reprezentat totodată și Asociația Obștească Consult-Nord din Pelinia, Drochia.

Alianța Centrelor Comunitare de Acces la Instruire și Informatie din Moldova implementează în parteneriat cu DT Consulting OU (http://wifi.ee/ ) din Estonia proiectul „Decentralized Network of Interactive Information Delivery in Moldova". Proiectul va fi implementat în perioada august 2011 - mai 2012 și este susținut financiar de către Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei în cadrul programului "Dezvoltarea Cooperării" (http://www.vm.ee/).

Potrivit coordonatorului de proiect, Ion Braga, proiectul are drept scop transmiterea experienței Estoniei în dezvoltarea societății informaționale către organizațiile non-guvernamentale din Republica Moldova. În cadrul a 2 vizite de studiu în Estonia și Republica Moldova, prin intermediul seminarelor și atelierelor de instruire, organizațiile neguvernamentale din Moldova vor obține informații și bune practici despre dezvoltarea rețelelor wireless și a serviciilor electronice. De asemenea, în localitățile din Republica Moldova vor fi create, pe bază de concurs, patru rețele network model.

Detalii/fotografii despre vizita de studiu în Estonia puteți găsi în blogul wifimoldova.wordpress.com.

www.adrnord.md