Nume
Parola
Vizualizări: 10919
LANSAREA CENTRULUI DE FORMARE SI INFORMARE DIN PARIS, FRANTA
Paris, 7 Octombrie 2011 — La 1 Octombrie 2011, în Paris, Franta, prin iniţiativa Asociaţiei MediaticePro-Diaspora Franţa, cu suportul Proiectului “Susţinerea implimentării componentei de migraţie şi dezvoltare a Parteneriatului pentru Mobilitate UE-Moldova”, finanţat de UE IEVP şi implimentat de OIM în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova, a fost lansat Primul Centru de Formare si Informare destinat comunităţilor de moldoveni aflaţi în Franţa.

Scopul centrului este să contribuie la îmbunătăţirea accesului cetăţenilor RM la informaţii diversificate, promovarea multi-sectorială, acordare de asistenţă şi consultanţă specifică, oferirea serviciilor informaţionale electronice, personalizate şi de grup.

În cadrul Centrului de Formare şi Informare din Paris,comunitatea moldovenilor poate beneficia de:
        * sală de informare dotată cu calculatoare conectate la internet şi materiale informaţionale utile.
        * clasă de formare unde se vor preda cursuri de limbă şi literatură română pentru copii şi cursuri intensive de studiere a limbii franceze pentru adulţi .

La eveniment au participat oficialitaţi ai Ambasadei Republicii Moldova din Franta, Biroului Relatii Interetnice, repezentanti ai instituţiilor donatoare din Franta, membri ai Asociaţiei Mediatice Pro-Diaspora Franţa cît şi lideri şi membri ale altor asociaţii de moldoveni din Paris.

Acest model, reprezintă o structură demnă de a fi multiplicată si în alte state /orase compact localizate de emigranţii moldoveni - o initiativa cu avantaje de re -/integrare a comunitaţilor noastre, fie în statele - gazdă (UE), fie înapoi, acasă, cu efecte de valorizare a oportunitaţilor de afaceri, respect si drepturi identitare, pastrare si promovare a valorilor cultural - naţionale.

Ion Ciobanu
Presedinte Pro-diaspora France