Nume
Parola
Vizualizări: 4279
La USM a fost deschis primul Centru de Excelenţă pentru Educaţie Modernă
Chişinău, 6 Ianuarie 2012 — La USM a fost deschis primul Centru de Excelenţă pentru Educaţie Modernă


Ministrul Educaţiei, Mihail ŞLEAHTIŢCHI, a participat joi, 5 ianuarie curent, la inaugurarea primului Centru Moldo-Român de Excelenţă pentru Educaţie Modernă (CEEM). Centrul este plasat în incinta Facultăţii de Fizică a Universităţii de Stat din Moldova.
Luînd cuvîntul, Mihail ŞLEAHTIŢCHI, a subliniat că obiectivul major al acestui centru este de a instrui formatori din învăţămîntul preşcolar, preuniversitar şi universitar pe dimensiunea aplicării tehnologiilor moderne la predarea disciplinelor şcolare, în scopul obţinerii unui sistem educaţional performant.
Potrivit ministrului, activitatea acestui centru va constitui un punct de pornire pentru instituirea unei reţele naţionale de astfel de centre. Extinderea acestora va fi făcută gradual-iniţial la nivel de raioane, iar ulterior în şcoli de circumscripţie şi în alte instituţii de învăţămînt.
Centrul este dotat cu tehnică de performanţă aptă să contribuie în mod substanţial la eficientizarea procesului de învăţămînt (tablă interactivă, material didactic modern, softuri educaţionale, mobilier şcolar şi preşcolar ş.a.).
La evenimentul de inaugurare au participat: conducerea USM, decani ai unor facultăţi din cadrul USM, colaboratori ai Ministerului Educaţiei, profesori, elevi- membri ai loturilor olimpice la fizică şi ştiinţe, care sînt instruiţi în acest centru, parteneri din România.
La deschiderea centrului au contribuit mai mulţi parteneri internaţionali: Compania „Alfa Vega” (România); „Polyvision”, „Pascoscientific” (SUA); „TTS Group” (Anglia); „Designmate” (India); „Elmo” (Japonia).