Nume
Parola
Vizualizări: 9400
Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi despre incidentul cu uz de arma in Punctul de Trecere a Frontierei Galati
Iasi, 16 Ianuarie 2012 — In ziua de 15 ianuarie curent, in jurul orelor 10.30, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Galati- rutier, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, Roman V. ,cetatean din Republica Moldova, in varsta de 23 ani, conducand un autoturism marca Volkswagen, inmatriculat in Bulgaria.
In baza unor informatii detinute inspectorii vamali au hotarat sa efectueze un control amanuntit asupra autoturismului in locatia special amenajata.

Dupa momentul in care autoturismul a intrat in garaj si a fost inceputa efectuarea controlului, Roman V. a demarat in tromba deschizand cu spatele masinii usile cladirii, ignorand somatiile de oprire.

A fost anuntat politistul de frontiera care isi desfasura activitatea la podul rutier  acesta reusind sa declanseze dispozitivul antipneu de pe sensul de iesire din tara, dar in momentul in care a incercat sa declanseza dispozitivul antipneu de pe sensul de intrare, Roman V. a efectuat o manevra de evitare a dispozitivului, a intrat pe contra sens, a pierdut controlul autoturismului si s-a lovit de parapetul podului. In acel moment politistul de frontiera s-a deplasat la autoturism, dar cand a ajuns in dreptul portierei stanga fata, conducatorul auto a efectuat o manevra de mers inapoi dupa care s-a indreptat spre politistul de frontiera incercand sa-l loveasca. Pentru a evita pericolul, politistul de frontiera l-a somat verbal pe Roman V., dar deoarece acesta nu s-a supus somatiei a fost nevoit sa traga un foc de arma in zona pneurilor, respectand prevederile legale in vigoare si incercand sa se eschiveze pentru a nu fi lovit.

Concomitent au fost anuntate autoritatile de granita ale Republicii Moldova pentru a proceda la oprirea si luarea masurilor legale.

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galati au fost informati de omologii din Republica Moldova ca autoturismul a fost oprit si Roman V. a fost transportat la spital pentru investigatii deoarece avea o rana provenita de la o arma de foc.   
In urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost descoperite disimulate in locasuri special amenajate in praguri si podea tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.   

Cercetarile continua urmand la ca finalizare sa fie luate masurile legale in consecinta.
            
Persoana de contact :                  .
Purtator de cuvant al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati
Subcomisar de politie IRIMIA ION
tel. 0747-452649