Nume
Parola
Vizualizări: 9305
Skoda captusita cu mii de tigarete de contrabanda
Iasi, 19 Ianuarie 2012 — Politistii de frontiera botosaneni au depistat miercuri seara un cetatean roman care transporta cu autoturismul personal 12.120 tigarete, timbrate R. Moldova. Tigaretele au fost ridicate in vederea confiscarii, iar barbatul s-a ales cu dosar penal pentru contrabanda si evaziune fiscala. De asemenea, autoturismul acestuia a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetarilor.

Miercuri seara, actionand in baza unor informatii, politistii de frontiera botosaneni au oprit pentru control in localitatea Dragalina, un autoturism marca Skoda, inmatriculat in Romania, condus de Daniel S., cetatean roman in varsta de 29 de ani.

La controlul efectuat asupra vehiculului, politistii de frontiera au constatat ca exista spatii amenajate, respectiv in bordul autoturismului, in spatele torpedoului, in locasul pentru airbag, in portbagaj si in aripile laterale fata, in care sunt ascunse tigari.

In total, in aceste locasuri au fost gasite 12.120 tigarete, marca Plugarul, timbrate R. Moldova. Autoturismul a fost condus la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani, iar in timpul cercetarilor barbatul a declarat ca tigarile urmau a fi comercializate pe piata neagra din Dorohoi.

Tigarile, in valoare de 5325 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii, iar autoturismul, in valoare de aproximativ 30.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Botosani. Pe numele lui Daniel S. s-au intocmit acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala, dosarul urmand a fi inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Dorohoi, competent in solutionarea cauzei.
            
Persoana de contact :
Inspector de politie RACNEA MINODORA
tel. 0762-651063; 0756-055592

Purtator de cuvant al I.T.P.F. Iasi
Inspector principal de politie LAZAR DENIS MIHAELA