Nume
Parola
Vizualizări: 11354
Broșura „Esența studiului de fezabilitate”, difuzată de ADR Nord
Bălți, 23 Ianuarie 2012 — Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) vă pune la dispoziție versiunea electronică a broșurii „Esența studiului de fezabilitate", editată și publicată în cadrul proiectului „Importanţa studiilor de fezabilitate în consolidarea procesului de dezvoltare regională în Republica Moldova", finanţat din sursele Republicii Cehe şi implementat de ADR Nord.

Elaborată, în parteneriat cu ONG „Consult Proiect", în rezultatul unei mese rotunde și a unor ateliere de informare ce au avut loc în octombrie 2011, broșura „Esența studiului de fezabilitate" reprezintă, potrivit directorului ADR Nord, Ion BODRUG, „încă un motiv în plus ca să ne consolidăm eforturile pentru a dezvolta echilibrat toate regiunile din Republica Moldova". „Sper că produsul proiectului - 1300 de broşuri despre ce înseamnă un studiu de fezabilitate şi criteriile de elaborare a unui astfel de studiu - va fi un adevărat catalizator în procesul de dezvoltare regională în ţara noastră", scrie directorul ADR Nord în prefața broșurii.

„Cred că un ghid care va oferi răspunsuri legate de cerinţele cum se face un studiu de fezabilitate (structură, conţinut, capitole), cum se elaborează un caiet de sarcini şi care sunt sursele posibile de finanţare, fie interne sau externe, şi cum pot fi obţinute este foarte necesar atât pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova, cât şi pentru apropierea Moldovei de criteriile utilizate în interiorul Uniunii Europene", susține ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Cehe în Republica Moldova, Jaromír KVAPIL.

Autorii broșurii „Esența studiului de fezabilitate" sînt Stela COROBCEANU și Liviu ANDRIUȚĂ. Coperta, designul şi tehnoredactarea sunt realizate de ziarul „Спрос и предложение". Broșura, difuzată autorităților publice locale din toată republica, a fost tipărită la S.R.L. „Tipografia din Bălţi" în 1300 de exemplare și conține 60 de pagini.

Obiectivul proiectului „Importanța studiilor de fezabilitate în consolidarea procesului de dezvoltare regională în Republica Moldova”, finalizat în noiembrie 2011, este consolidarea capacităţilor locale în procesul de elaborare a studiilor de fezabilitate pentru proiectele investiţionale. Bugetul proiectului a fost de 200 000 CZK (8129.5 de euro).

Pentru a descărca broșura „Esența studiului de fezabilitate”, CLICK AICI:

http://adrnord.md/libview.php?l=ro&idc=195&id=1097

www.adrnord.md