Nume
Parola
Vizualizări: 2856
Viceministra educaţiei, Loretta Handrabura, a efectuat o vizită de lucru în raionul Ialoveni
Chişinău, 28 August 2012 — Viceministra educaţiei a avut o întrevedere cu conducerea raionului Ialoveni, reprezentanţii consiliului raional, membrii Direcţiei Generale Învăţămînt, Tineret şi Sport, manageri ai instituţiilor de învăţămînt din raion. În cadrul întrevederilor s-a discutat despre nivelul de pregătire a instituţiilor de învăţămînt din raion pentru noul an de învăţămînt, realizarea procesului de eficientizare a reţelei şcolare din raion, asigurarea condiţiilor de muncă şi studii. Reprezentanţii DGÎTS au informat că reparaţiile curente au for realizate în toate şcolile din raion şi au menţionat despre necesitatea unor investiţii capitale în unele şcoli şi pentru căminele Şcolilor Profesionale . De asemenea, s-a vorbit şi despre angajarea tinerilor specialişti,oferirea indemnizaţiilor unice şi asigurarea condiţiilor de trai şi activitate pentru aceştia.
Viceministra educaţiei a avut, de asemenea, întrevederi cu cetăţeni, unde au fost abordate probleme de ordin social şi educaţional.
Loretta Handrabura a efectuat o vizită la Şcoala Profesională din Dănceni, a discutat cu managerul, cadrele didactice despre rezultatele admitereii şi despre pregătirea instituţiei pentru noul an de studii, despre asigurarea cu cadre didactice şi auxiliare şi dotarea instituţiei cu materiale necesare pentru realizarea procesului instructiv-educativ.
Viceministra educaţiei a vizitat şi Seminarul teologic de fete Regina Maria de pe lîngă Mănăstirea de maici „Sf. Mucenic Gheorghii” de la Suruceni, instituţie de învaţământ în care îşi fac studiile viitoare învăţătoare de religie pentru clasele primare din şcoli, dăscăliţe şi cântăreţe în coruri bisericeşti.