Nume
Parola
Vizualizări: 7614
Masă rotundă cu participanți din 4 state. Directorul ADR Nord: „În domeniul IT avem de implementat împreună multe proiecte”
Bălți, 20 Septembrie 2012 — A avut loc o masă rotundă cu genericul „Participatory community and regional development" (Comunități participative și dezvoltare regională), cu participanți din domeniul IT din Serbia, România, Letonia și Republica Moldova. Masa rotundă, organizată de Alianța Centrelor Comunitare de Acces la Informație și Instruire (ACCAII) din R. Moldova în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) și Centrul Regional „CONTACT” Bălți, a avut loc în cadrul proiectului „Overcoming the Digital Divide: Access for Rural Communities” (Incluziunea digitală a comunităților rurale).

În mesajul său de prezentare a Regiunii de Dezvoltare Nord și a instituției pe care o conduce, directorul ADR Nord, Ion BODRUG, a salutat participanții la masa rotundă, mulțumindu-i directorului executiv al ACCAII, Victor KOROLI, pentru participarea ADR Nord la acest eveniment în calitate de partener. „Cred că, în domeniul IT, avem de implementat împreună multe proiecte în Regiunea de Dezvoltare Nord”, a subliniat directorul ADR Nord. „S-ar părea că domeniul IT este pentru noi unul nou, chiar dacă sîntem obișnuiți a ne folosi, zi de zi, de aceste tehnologii. Țin să menționez că domeniul IT este o direcție de dezvoltare care se bucură de o atenție sporită în Strategia de Dezvoltare Regională Nord, aflată în proces de revizuire. Sînt ferm încredințat că, pe viitor, vom implementa proiecte importante în domeniul IT”, a mai spus directorul Ion BODRUG.

„Salutăm deschiderea pe care am găsit-o la Bălți în cadrul ADR Nord și a Centrului «CONTACT», care au facilitat petrecerea acestui eveniment în Regiunea Nord, una dintre cele mai active regiuni din Republica Moldova", a menționat directorul executiv al ACCAII, Victor KOROLI. „Ne aflăm în fața unui salt tehnologic și economic. Avem, în Republica Moldova, o conexiune la Internet foarte bună, avem utilizatori buni de Internet la nivel personal. De fapt, ceea ce trebuie să facem e să devenim utilizatori la nivel profesional și atunci viața noastră, a comunității și a țării noastre se va schimba foarte rapid în bine”, a spus directorul executiv al ACCAII.

ADR Nord, Alianța Centrelor Comunitare de Acces la Informație și Instruire (ACCAII) din R. Moldova și compania „NORDLINKS” din Bălți admit, în perspectivă, posibilitatea implementării unor proiecte în domeniul IT.

Proiectul „Overcoming the Digital Divide: Access for Rural Communities" este implementat de Alianța Centrelor Comunitare de Acces la Informație și Instruire (ACCAII) din R. Moldova, Fundația EOS din România, în parteneriat cu Asociația Letonă pentru Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor (LIKTA), Rețeaua Internațională de Ajutor din Serbia, cu sprijin financiar din partea Programului „East East Beyond Borders" al Fundației SOROS Moldova. Programul sprijină colaborarea internațională între societatea civilă și organizațiile neguvernamentale cu scopul de a împărtăși experiențe, expertize și cunoștințe pentru a promova principiile unei societăți deschise la nivel internațional. În cadrul acestui proiect au fost realizate trei vizite de studiu: în Serbia, România și Letonia, a patra vizită de studiu fiind organizată în aceste zile în Republica Moldova.

www.adrnord.md
--------------------------------------
CONCURS PENTRU MASS-MEDIA!
--------------------------------------
ADR Nord a lansat, în cadrul campaniei de informare „Cunoaște Regiunea de Dezvoltare Nord!”, un concurs pentru instituţiile mass-media (republicane şi locale) pentru cea mai activă promovare a activităților ADR Nord. Precizăm că, în rezultatul concursului, 3 jurnaliști vor fi premiați cu tehnică electronică în valoare totală de 6000 de lei.

Detalii despre concurs se găsesc AICI:
http://www.adrnord.md/libview.php?l=ro&idc=195&id=1409
--------------------------------------
- Vizitați pagina ADR Nord din Facebook! Și aici, ADR Nord vorbește cu Dvs. - https://www.facebook.com/adrnord
- Vă așteptăm în grupul „Dezvoltare regională” din Facebook! - https://www.facebook.com/groups/regiuni/