Nume
Parola
Vizualizări: 2609
Privind închiderea gimnaziului Nr.3 din municipiul Chișinău
Chişinău, 21 Septembrie 2012 — Părinții și pedagogii erau nemulțumiți de faptul că la gimnaziul Nr.3 un singur profesor preda Biologia, Geografia, Educația fizică și Educația tehnologică. Direcția Municipală Învățământ, Tineret și Sport a examinat demersul acestora, pe parcursul primei săptămâni a anului școlar și a decis comasarea gimnaziului cu Liceul Teoretic ”Mircea cel Bătrân”, în vederea eficientizării utilizării banilor publici și respectării actelor normative cu privire la completarea claselor.

Gimnaziul Nr. 3 era amplasat într-un edificiu construit în anul 1963 cu o capacitate de proiect de 960 de locuri. La începutul anului școlar la acest gimnaziu erau înscriși 95 de elevi. Distanța dintre cele două instituții este de doar 500 de metri. Tatiana Nagnibeda – Tverdohleb, șefa direcției Educație, Tineret și Sport a relatat că la Liceul Teoretic ”Mircea cel Bătrân” există condiții bune de studiu pentru toți cei 600 de copii. Capacitatea de proiect a instituției este de 900 de locuri.

Cadrele didactice din gimnaziul Nr.3 au fost angajate la Liceul Teoretic ”Mircea cel Bătrân”, în unele cazuri cu o șarjă didactică mai mare decât cea anterioară. Elevii au fost integrați în colectivul de copii.