Nume
Parola
Vizualizări: 6248
Invitație media: Conferința Internațională “Egalitatea de Gen pentru o Societate Durabilă”
Chișinău, 19 Noiembrie 2012 — Invitație media – 20 noiembrie, hotel Codru
Stimate jurnaliste, stimați jurnaliști,
În numele comitetului organizatoric al Conferinței Internaționale “Egalitatea de Gen pentru o Societate Durabilă”, avem deosebita plăcere să vă invităm la acest eveniment, care va avea loc pe data de 20 noiembrie 2012, între orele 09.00 și 17:00, în incinta Hotelului Codru, str. 31 august 1989, nr. 127, Sala Albă.

De asemenea, sunteți invitați la conferința de presă care va avea loc la orele 11.00 în aceeași incintă.

Conferința este organizată de Fundaţia Est-Europeană în parteneriat cu mai multe organizații locale și internaționale, cu suportul financiar al Guvernului Suediei și companiei Gas Natural Fenosa în Moldova.
Conferința are scopul de a promova egalitatea de gen în sfera publică și politică, în afaceri și în societatea civilă și de a oferi recomandări privind consolidarea rolului femeii în procesele de luare a deciziilor la nivel central și local. Evenimentul va cuprinde trei sesiuni tematice: (i) egalitatea de gen în societate; (ii) participarea femeilor în sfera politică și serviciul public; (iii) femeile în sfera de afaceri: realități, experiențe, tendințe.
La eveniment vor participa Prim-ministrul Vladimir Filat, Prima Doamnă Margareta Timofti, Ambasadori, Miniștri, reprezentanți ai instituțiilor de stat, punctele focale de gen din administraţia publică centrală, reprezentanți ai sectorului de afaceri, societății civile, comunității internaționale și diplomatice, experți independenți și mass-media.
Participanții vor examina situația curentă și vor face schimb de experiență privind oportunitățile și provocările în domeniul abilitării femeilor în sfera politică, socială și economică. În urma dezbaterilor din cadrul conferinței, va fi elaborat un document final cu recomandări pentru acțiuni ulterioare.
Alăturat veți găsi proiectul conceptului și agendei conferinței în limbile română, rusă și engleză.
Pentru orice întrebări sau detalii adiționale, vă rugăm să o contactați de Carolina Blajin, Coordonatoare Comunicare, Fundația Est-Europeană la carolina.blajin@eef.md sau la nr. de telefon fix 022 23 53 43 ext. 118, mobil 060154224.