Nume
Parola
Vizualizări: 2215
La Cahul a fost lansat Portalul transfrontalier pentru IMM
Cahul, 24 Mai 2013 — Pe 23 mai 2013, la Cahul, în cadrul Proiectului ”Internaţionalizarea şi facilitarea contractelor de afaceri a IMM şi a structurilor de sprijin a afacerilor în zonele de frontieră – InteNet”, a fost lansat un portal transfrontalier pentru IMM: http://cbb-portal.com/.
Parteneri ai Proiectului sunt: Agenţia Regională Odessa pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (Ucraina), Fundaţia pentru Promovarea Întreprinderilor Private, Mici şi Mijlocii Galaţi, România, Centrul de Business din Cahul și Filiala Cahul a Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei.
Directorul filialei Cahul a CCI, Simion Platon, a spus că, la eveniment au participat circa 70 de persoane: agenți economici, reprezentanți ai autorităților publice locale, organizații de susținere a businessului, inclusiv partenerii din Ucraina şi România.
Potrivit sursei citate, scopul principal al Proiectului este îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii prin integrarea acestora în reţeaua de afaceri de frontieră şi internaţionalizarea activităţii. Portalul business pentru business va facilita accesul la informaţii pentru IMM din zonele de frontieră și va contribui la promovarea IMM-urilor în context transfrontalier.
Oportunităţile de afaceri în domeniile de export şi cooperare transfrontalieră (asociaţii / întreprinderi comune, subvenţionare încrucişată), adesea nu sunt folosite pe deplin, iar evenimentele relevante pentru mediul de afaceri (expoziţii, forumuri de afaceri, mese rotunde, întâlniri de investiţii etc), nu sunt promovate în regiunile de frontieră.
Lansarea paginii web este motivată și de lipsa accesului IMM la informaţii privind procedurile administrative de realizare a afacerilor în zonele de frontieră (certificarea produselor, formalităţi vamale şi de import-export).
În luările de cuvânt s-a mai menţionat importanţa promovării şi dezvoltării mediului de afaceri din zona transfrontalieră.
Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat, în cadrul Programului Operaţional Comun ”România – Ucraina Republica Moldova 2007-2013” și este implementat de Fondul Regional de Susţinere a Antreprenoriatului din regiunea Odessa.
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook