Nume
Parola
Vizualizări: 3937
CLUBUL AVOCAŢILOR: Soluţionarea litigiilor succesorale de către instanţele de judecată
Chişinău, 23 August 2013 — Amnesty International Moldova, în comun cu ABA/ROLI, a organizat, la data de 22 februarie 2013, o nouă ediţie a Clubului Avocaţilor, la subiectul " Soluţionarea litigiilor succesorale de către instanţele de judecată". În calitate de formator a fost invitată dna Valentina CLEVADI, judecător la Curtea Supremă de Justiţie a RM. Peste 70 de avocaţi şi stagiari au participat la eveniment.

De asemenea, în cadrul Clubului Avocaţilor din august, Amnesty International Moldova a lansat o petiţie întru susţinerea avocatului rus Farid Murtazin şi a cauzei apărării drepturilor omului în Rusia.

Clubul Avocaţilor este un atelier de lucru tematic, lunar, cu o durată de 2 ore, organizat de Amnesty International Moldova, în comun cu ABA/ROLI. În cadrul cluburilor sunt abordate subiecte relevante pentru organizarea şi specificul lucrului avocaţilor din RM. În atelier sunt antrenaţi diverşi experţi naţionali şi internaţionali în domeniul drepturilor omului, justiţiei şi practicii CtEDO.

Clubul Avocaţilor a devenit unul din cele mai populare evenimente organizate de Amnesty International Moldova, care întruneşte zeci de avocaţi şi stagiari. Amnesty International Moldova încurajează apărătorii drepturilor omului să se implice şi în continuare în activităţile organizate şi să devină membri ai organizaţiei.