Nume
Parola
Vizualizări: 4022
Cursul opțional de Educație pentru Drepturile Omului, primele succese
Chisinau, 4 Octombrie 2013 — Echipa Proiectului “Egalitatea Începe cu Educația” implementat de Amnesty International Moldova a vizitat trei școli în care se pilotează cursul opțional “Educație pentru Drepturile Omului”, și anume, LT “Waldorf”, LT “Iulia Hașdeu” și LT “Columna” din capitală.

În cadrul lecțiilor, elevii și profesorii au abordat mai multe teme: “Demnitatea Umană – proprietate inerentă a fiecărui om”, “Sunt om și am drepturi!”, “Principiile de universalitate și egalitate”.

Lilia SAVCIUC, coordinator de program AIM: “Atât pentru profesori, cât și pentru elevi este o experiență nouă. Elevii sunt foarte curioși și adresează foarte multe întrebări. Le plac aceste lecții datorită subiectelor interesante şi utile, precum şi metodelor participative, interactivede predare şi învăţare”.

Cursul opțional de Educație pentru Drepturile Omului „Am Dreptul să-mi Cunosc Drepturile” este pilotat de către Amnesty International Moldova, în colaborare cu Ministerul Educației, în 21 de școli, din 13 raioane și 2 municipii, în anul de studii 2013-2014.