Nume
Parola
Vizualizări: 4636
Primul Atelier de Monitorizare a pilotării cursului de Educație pentru Drepturile Omului
Chisinau, 4 Octombrie 2013 — AIM a desfăşurat primul atelier de monitorizare și evaluare curentă a pilotării cursului opțional de Educație pentru Drepturile Omului.

La eveniment au participat cei 21 de profesori care pilotează în școli cursul opțional de Educație pentru Drepturile Omului, experții proiectului, autorii materialelor didactice. Participanții au discutat despre primele lecții de Educație pentru Drepturile Omului. Profesorii și-au exprimat opiniile cu referire la materialele didactice utilizate în cadrul cursului și au povestit cum au lucrat copiii în timpul lecțiilor și cum au utilizat manualul elaborat pentru cursul dat. De asemenea, profesorii au prezentat mai multe produse realizate de elevi în timpul orelor de Educație pentru Drepturile Omului și anume, poezii, manifeste, eseuri, panouri informaționale, desene etc.
Ulterior, cele mai reprezentative creații ale elevilor, care participă la pilotarea cursului de Educație pentru Drepturile Omului, vor fi utilizate pentru ilustrarea materialelor didactice finale.

Atelierul de Monitorizare și Evaluare este primul din seria de ateliere lunare, organizate de Amnesty International Moldova, pentru a analiza feed-back-ul venit din partea elevilor și profesorilor, cu privire la calitatea, relevanța, eficiența materialelor propuse pentru pilotare.

Cursul opțional de Educație pentru Drepturile Omului, „Am Dreptul să-mi Cunosc Drepturile”, este pilotat de către Amnesty International Moldova, în colaborare cu Ministerul Educației, în 21 de școli, din 13 raioane și 2 municipii, în anul de studii 2013-2014.