Nume
Parola
Vizualizări: 5258
Socialiştii votează demisia Guvernului Leancă
17 Octombrie 2013 — Astăzi, deputatul socialist Igor Dodon a vorbit în şedinţa plenară a Parlamentului despre consecinţele guvernării pentru care Guvernul Leancă merită să fie demis.
Potrivit lui Dodon, sînt cinci motive de bază, care demonstrează incapacitatea acestui cabinet de miniştri de a guverna.
1. Sub lozinca integrării în Uniunea Europeană Guvernul Leancă creează aşteptări care nu vor fi realizate în practică şi care sînt periculoase pentru viitorul RM. A fost promis de cîteva ori regimul liberalizat de vize şi nu s-a îndeplinit. Poporul nu cunoaşte la ce se poate aştepta şi nici nu este întrebat la modul direct în ce direcţie doreşte să se dezvolte ţara, deoarece guvernarea se teme să organizeze un referendum la acest subiect.
2. Activitatea Guvernului Leancă provoacă tensiuni în Transnistria, UTA Gagauz-Yeri, Bălţi, care pot conduce la pierderea integrităţii teritoriale şi spirituale a ţării noastre. Astăzi prioritatea numărul unu a Republicii Moldova trebuie să fie nu integrarea externă, ci integritatea internă. O altă prioritate trebuie să fie consolidarea socială şi etnică.
3. Politica investiţională suferă eşec, dat fiind că investiţiile directe în anul curent au scăzut de 4 ori comparativ cu anul precedent. Privatizările dubioase de la BEM şi Aeroportul Chişinău au ajuns în atenţia Băncii Mondiale şi Fondului Monetar Internaţional care s-au expus negativ asupra acestor practici suspecte.
4. Guvernul a adus ţara la un dezastru social. Satele rămîn fără oameni şi doar în anul 2012 din Republica Moldova au plecat circa 40000 cetăţeni, au fost închise 168 şcoli etc.
5. În ţară s-a ajuns la o anarhie criminală. În anul curent, conform statisticilor oficiale, a crescut semnificativ numărul jafurilor, furturilor şi a altor crime grave şi deosebit de grave. De exemplu, la capitolul furturi din locuinţe pe parcursul primelor 8 luni ale anului curent au fost înregistrate 1735 de cazuri comparativ cu 1274 anul trecut, adică o majorare a acestora cu 36,1%. Crimele cu rezonanţă au fost date uitării şi nu a fost descoperită niciuna din ele.
Socialiştii votează demisia Guvernului Leancă, pentru că acest guvern este la fel de corupt şi incompetent ca Guvernul Filat. Reformele liberalilor şi democraţilor s-au transformat în haos şi furt. Oamenii vor Altceva, vor altă calitate şi altă abordare. Un pas în această direcţie este demiterea actualului guvern compromis.