Nume
Parola
Vizualizări: 9210
Festivalul Cartofului, ediția II. Agenda evenimentului
Briceni, 30 Octombrie 2013 — Festivalul Cartofului, ediția II, va avea loc sâmbătă, 2 noiembrie, în orașul Briceni. Festivalul va promova cultura cartofului şi calitatea bucatelor tradiționale gătite din cartofi.

Evenimentul este organizat, în parteneriat, de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Consiliul raional Briceni, Federația Națională a Fermierilor din Moldova, Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Universitatea Agrară de Stat din Moldova.

Programul Festivalului include: expoziţii cu vânzare a cartofilor, produselor din cartof, preparatelor de uz fitosanitar, tehnicii agricole şi articolelor meşteşugăreşti; atelier de lucru: „Starea actuală şi perspectivele dezvoltării cartofului”; spectacol muzical şi dans cu participarea formaţiilor artistice din regiune şi ţară cu genericul „Cartoful - a doua pâine”; concursuri; concert cu participarea interpreţilor de muzică populară şi uşoară, horă.

Cartoful, a patra sursă de energie alimentară după orez, grâu și porumb, a fost cunoscut de oameni cu 8000 de ani în urmă, fiind cultivat de către comunitățile de vânători și culegătorii din apropierea lacului Titicaca, aflat în zona înaltă a munților Anzi, la frontiera dintre Peru și Bolivia.

Agenda evenimentului se găsește în atașament.
Pagina evenimentului e aici: http://goo.gl/6VS8NQ

www.adrnord.md