Nume
Parola
Vizualizări: 6194
LT M.Eliade din capitală are acum un set de recomandări în sprijinul învăţării eficiente
Chisinau, 23 Decembrie 2013 — Recomandările au fost elaborate de către părinţii și profesorii elevilor din liceu și psihologii Emlia Moraru, Larisa Chiriev și Otilia Stamatin . Ele sunt destinate atât părinţilor, cât şi cadrelor didactice din liceu și au ca scop susţinerea elevilor în procesul de studii, motivarea şi stimularea acestora. Recomandările au fost elaborate în cadrul unei mese rotunde, iniţiată de administraţia LT M.Eliade.

Participanţii recomandă tuturor părinţilor să meargă cât mai des la şcoală şi să discute cu profesorii despre situaţia şcolară a elevului; să participe, împreună cu elevii, la activităţile şcolare şi extraşcolare; să se informeze despre ceea ce se întâmplă în clasă şi în şcoală şi să vină cu sugestii, propuneri. Părinţii și diriginții sunt încurajaţi să planifice, împreună cu elevii activităţi care i-ar ajuta să înveţe şi să se consolideze ca şi colectiv. Părinții trebuie să mențină un dialog continuu cu copiii lor, pentru a-I ajuta să ia decizii corecte și pentru a evita consecințele nefaste a unor situații de risc. Ghidul de asemenea recomandă atât părinților cât și profesorii să creeze un mediu favorabil pentru învățare, să stabilească, împreună cu elevii, un orar pentru învățare și recreare. Totodată, este important ca părinții să discute cu profesorii pentru a identifica activități care l-ar ajuta pe elev să se dezvolte.

”Doar printr-un efort comun, al părinților, profesorilor, psihologilor, administrației liceului, vom reuși să ne ajutăm copiii să se simtă confortabil în mediul școlar, să obțină rezultate bune la învățătură, să gândească, să fie creativi să și să se concentreze doar pe activități positive. Doar colaborând vom reuși să menținem în mediul școlar respectul, încrederea, toleranța și să sporim performanțele copiilor nostril”, a menționat Grigore Vasilache, directorul LT M.Eliade.

Recomandările urmează a fi sistematizate și transmise tuturor părinților elevilor din liceul Mircea Eliade.


Persoana de contact- Emilia Moraru, psiholog, LT M.Eliade