Nume
Parola
Vizualizări: 5234
Întrevederea Vicepreședintei Parlamentului Moldovei, Liliana PALIHOVICI și noua Președintă APCE, Anne BRASSEUR
Strasbourg, 30 Ianuarie 2014 — Noua Preşedintă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Anne BRASSEUR, a avut o întrevedere cu Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana PALIHOVICI, care participă la Strasbourg, în fruntea delegaţiei moldoveneşti, la sesiunea de iarnă a APCE.

Subiectele discutate de Vicespeakerul moldovean şi Preşedinta APCE au vizat evoluţiile politice din Republica Moldova , inclusiv viitoarele alegeri parlamentare, şi situația privind libertatea mass-media.

Principalele recomandări ale Preşedintei APCE, Anne Brasseur, pentru Republica Moldova au vizat necesitatea de continuare a procesului de consolidare a democraţiei. „Trebuie să ţineţi cot, de asemenea, de faptul că este democratic să nu faceţi schimbări în Codul Electoral în an electoral”, a afirmat Preşedinta APCE.

Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, a dat asigurări că în acţiunile sale coaliţia de guvernare va urma recomandările Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi ale Comisiei pentru Democraţie prin Drept de la Veneţia şi va depune toate eforturile pentru a continua parcursul european al Republicii Moldova.

În finalul întrevederii, Liliana Palihovici a lansat o invitaţie pentru Preşedinta APCE, Anne Brasseur, de a vizita Republica Moldova.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreşedintei Parlamentului