Nume
Parola
Vizualizări: 3637
Bibliotecile publice sprijină integrarea socială a copiilor cu dezabilități și contribuie la reducerea șomajului
Chisinau, 31 Ianuarie 2014 — Va invităm să accesați 2 materiale video în care sunt prezentate transformările prin care trec bibliotecile publice odată cu asimilarea tehnologiilor moderne.
Astăzi, bibliotecile publice nu oferă doar carte. Acestea sprijină integrarea socială a copiilor cu dezabilități și contribuie la reducerea șomajului din regiunile Moldovei.

Detalii:
1. Cauți un loc de muncă? Biblioteca te poate ajuta! http://www.youtube.com/watch?v=qlopAOq6-C8

2. Zeci de copii cu dezabilități învață calculatorul la bibliotecile publice din Cahul și Fălești http://www.youtube.com/watch?v=B3zTrGvDC5w

Proiectele prezentate au fost derulate cu suportul programului Novateca printr-un concurs de granturi.

Novateca este parte a inițiativei Global Libraries a Fundației Bill și Melinda Gates, implementată în Republica Moldova în parteneriat cu USAID și care se concentrează pe facilitarea accesului public la tehnologii informaționale și de comunicare prin intermediul bibliotecilor publice din țară.

Pentru informații suplimentare despre programul Novateca și succesele bibliotecilor publice, vă invităm să o contactați pe Tatiana Rusu, Specialist Comunicare al programului Novateca, la mobil: 068 76 26 20, sau să la e-mail-ul trusu@irex.org.