Nume
Parola
Vizualizări: 8169
Admirație și sprijin pentru femeile din Republica Moldova, cu ocazia zilei de 8 martie | Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici
Chişinău, 8 Martie 2014 — Admirație și respect: sunt cuvintele care ar putea exprima cel mai potrivit sentimentele mele și ale echipei noastre pentru femeile din Republica Moldova.

Prețuiesc munca pe care o faceți, acasă și la serviciu, și vă doresc, în ajun de 8 martie, ca această muncă să vă aducă bucurii, afirmare, împlinire tot timpul.

Există în eforturile comune depuse ca să se împlinească toate acestea și o contribuție pe care o consider datoria mea de cetățean și deputat. Proiectele investiționale pentru anul 2014 și atragerea de sprijin din partea partenerilor sunt puncte cheie de pe agenda de care mă țin și în acest an. Am insistat printr-o inițiativă legislativă ca femeile afectate de o maladie să fie ajutate de stat în recuperarea sănătății. Am propus recent Parlamentului ca femeile să fie reprezentate obligatoriu în proporție de cel puțin 30 la sută în consiliile de administrație ale întreprinderilor de stat.

Știu că femeile sunt bune, chiar excelente, în domenii precum sănătatea și educația. Ultimii ani, prin eforturi comune, au adus în prim plan femei excelente în administrația locală, sectorul asociativ, management. Și există încă sectoare în care potențialul femeilor poate fi fructificat în beneficiul comunității, copiilor, țării.

Acum este de datoria noastră ca aceste exemple frumoase să fie nu o excepție, ci un lucru care nu mai miră pe nimeni.

Iar în această muncă de afirmare personală și consacrare profesională a femeii – căreia bărbații îi sărută mâna mai des în cântece decât în viață, când ea are nevoie în primul rând de înțelegere și sprijin – este loc și pentru bărbați.

Cu profund respect,

Liliana Palihovici