Nume
Parola
Vizualizări: 3134
Vitalie Tarlev: Dezvoltarea sectorului TIC stimulează relansarea economică a țării
Chisinau, 16 Aprilie 2014 — “Dezvoltarea sectorului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor va stimula competiţia, generând creşterea nivelului de trai al populației şi va oferi oportunitatea de alegere”, a menționat viceministrul Vitalie Tarlev în cadrul întrevederii cu administrația Consiliului raional Leova, reprezentanții autorităților publice locale şi conducătorii serviciilor desconcentrate ale instituților din subordinea MTIC.

În timpul întâlnirii, au fost prezentate cele mai importante proiecte elaborate și promovate de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor(MTIC), între care, Strategia Moldova Digitală 2020 şi cei trei piloni de bază: infrastructură și acces, conținut digital și servicii electronice, capacități și utilizare, Strategia de dezvoltare a competitivității sectorului TI, Buletinul de identitate electronic şi Semnătura electronică, Sistemul naţional unic pentru preluarea apelurilor de urgenţă 112.

Participanții la întrevedere au manifestat un interes sporit față de perfectarea paşapoartelor biometrice, în baza cărora, începând cu 28 aprilie, cetățenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în spaţiul Schengen. Vitalie Tarlev a accentuat că Acordul de asociere reprezintă o diversificare a oportunităţilor Republicii Moldova, optându-se pentru o economie deschisă, unde legea şi cetăţeanul se află în centrul atenţiei.

Un alt subiect al discuțiilor a vizat legea cu privire la semnătura electronică. În acest sens, au fost enumerate avantajele acesteia, cum ar fi, asigurarea confidențialității datelor, siguranța și ușurința în utilizare, o mai bună comunicare între autoritățile implicate prin transmiterea documentelor semnate în format electronic.

Conform agendei vizitei de lucru la Leova, viceministrul TIC a primit în audiență cetățeni și a vizitat întreprinderile din subordinea MTIC.