Nume
Parola
Vizualizări: 1289
Campania CALM de informare și de discuții în rindul autorităților locale privind Acordul de Asociere la Uniunea Europeană la Glodeni!
18 August 2014 — La data de 14 august 2014, în raionul Glodeni, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), în colaborare cu Fundația SOROS, au continuat Campania de informare privind Acordul de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Conţinutul şi importanţa Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană a fost discutat cu primarii şi conducătorii serviciilor care se află în subordinea Consiliului raional Glodeni.

Scopul campaniei de informare, este de a explica edililor locali esența și miza integrării europene și cum pot folosi aceștia pârghiile oferite de Acordul de Asociere în beneficiul comunităților care le-au oferit votul de încredere!

Seminarul a fost deschis de către Anatolie Buzut, primarul satului Limbenii Noi, Președintele Asociației primarilor și aleșilor locali din raionul Glodeni, care a salutat participanții. Acesta a declarat: ”Astăzi constatăm că există un război informațional iar populația de multe ori nu cunoaște foarte multe lucruri despre Acordul de Asociere sau este dezinformată. Toate guvernările de pînă acum în diferită măsură au mers anume pe calea integrării europene. Oamenii trebuie să înțeleagă că acest curs al țării noastre este ireversibil dar pentru aceasta este foarte important ca cetățenii să fie informați corect privind prevederile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Putem spune că semnarea acestui document reprezintă un pas istoric pentru Republica Moldova.”

La rândul său, Valeriu Țarigradschi, Președintele raionului Glodeni, a salutat pe cei prezenți și a ținut să mulțumească CALM-ului pentru organizarea evenimentului. ”Acest seminar informativ ne va ajuta în lucrul cu cetățenii, deoarece noi ca reprezentanți ai administrației pulbice locale atunci cînd vom dialoga cu oamenii, să nu vorbim doar la general dar să avem niște argumente foarte clare în privința anumitor poziții. Vreau să menționez că seminarul nu este unul politic ci o ședință de tip analitic, care vine să aducă argumente și să explice esența Acordului de Asociere” a subliniat președintele raionului.

În cadrul seminarului, experții Igor Boțan și Alexandru Fala, au prezentat informații concrete privind aspectele de ordin politic și economic ale Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană ce a fost semnat la 27 iunie 2014.

Experții CALM dl Viorel Furdui și Alexandru Osadci, s-au expus privind aspectul descentralizării, locul și rolul Administrației Publice Locale în contextul Acordului de asociere.

În urma discuțiilor cu experții, participanții au primit răspunsuri la toate subiectele ridicate.

Pe parcursul întrunirii, participanți la aceasta sesiune de informare, au fost asigurați cu un set de materiale informative care ii vor ajuta în cunoașterea mai bună și mai profundă a acordului de asociere.

Seminarele se desfășoară în cadrul proiectului ”Campania de informare a Autorităților Publice Locale privind integrarea europeană și Acordul de Asociere al Republicii Moldova la Uniunea Europeană” și face parte dintr-o campanie amplă de informare ”Moldova, Europa”, susținută de Fundațiile pentru o Societate Deschisă și Fundația Soros-Moldova.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă