Nume
Parola
Vizualizări: 3148
Au început lucrările pentru reconstrucția străzii Spirin din orașul Cahul
Cahul, 19 August 2014 — La 11 august curent, a fost dat startul lucrărilor de reconstrucție și amenajare străzii Spirin din orașul Cahul în prezenţa oficialilor din Administrația Publică Locală şi Centrală, reprezentanţilor ADR Sud şi localnicilor.
În urma licitaţiei publice din 23 aprilie 2014, a fost desemnată câştigătoare SC „TANCRAD” SRL cu sediul în Galați, România, care va executa lucrările de reparaţie a străzii Spirin din orașul Cahul pe o lungime de 2,6 km. Deși inițial costul proiectului se ridica la 43 mln. de lei, compania din Galați a câștigat acest proiect cu oferta de 36 mln. de lei.
Strada Spirin reprezintă o cale de ocolire a oraşului Cahul care oferă acces autoturismelor şi autocamioanelor spre direcţiile orașelor Taraclia și Vulcăneşti.
„Reconstruind acest drum, urmează să beneficieze cetăţenii oraşului Cahul, agenţii economici care transportă mărfuri şi proprietari de autoturisme. Aduc felicitări tuturor cahulenilor, celor ce vor tranzita oraşul Cahul. Nu vom mai avea maşini cu încărcătura mare prin centrul oraşului dar vom avea drumul de ocolire - strada Spirin, punct de conexiune a drumurilor naţionale" a declarat domnul Petru Burlacu, primarul oraşului Cahul.
„Dacă nu era insistenţa persoanelor care stau alături, probabil că nu era să fie aprobat acest proiect. Avem foarte multe proiecte înaintate. Din cele 8 proiecte care se implementează acum de ADR Sud, 4 sunt în raionul Cahul" a precizat Maria Culeşov, director ADR Sud.
Costul total al proiectului "Reabilitarea și modernizarea drumului de importanță regională - str. V. Spirin din or. Cahul" inițial era de cca 43 milioane lei, iar din Fondul Național de Dezvoltare Regională, pentru anul 2014 au fost alocate 3 mln lei.