Nume
Parola
Vizualizări: 2943
Înainte de a participa la expoziții - întreprinzătorii sunt instruiți
Chisinau, 21 August 2014 — Un grup de 10 agenți economici autohtoni, inclusiv din regiunea stângă a Nistrului au fost instruiți cum să-și prezinte atractiv și eficient mărfurile și ofertele investiționale. În perioada, 2-4 septembrie curent, acest grup va participa cu stand colectiv la Expoziţia internaţională de încălţăminte şi articole din piele ”BTS”din oraşul Poznan, Polonia.
Experți de la Ministerul Economiei, Camera de Comerț și Industrie (CCI) și Curtea de Arbitraj Comercial Internațional i-au informat pe întreprinzători despre oportunitățile oferite de liberalizarea pieței cu UE, standardele și cerințele UE, posibilitățile de obținere a asistenței tehnice, modalitățile de promovare a mărfurilor, inclusiv aranjarea standului, purtarea negocierilor etc.
Marina Petrova, şeful Direcției Târguri și Expoziții a Camerei de Comerț și Industrie, a menționat că, întreprinderile participante vor expune la standul colectiv al țării noastre diverse modele de încălțăminte pentru dame, bărbați, copii, precum și articole de marochinărie – genți, curele, portmonee ș.a., toate fabricate în Moldova.
Sursa citată a mai precizat că, oamenii de afaceri vor avea întrevederi bilaterale și vor lua parte la programul adițional al expoziției.
”Cu scopul de a spori eficiența negocierilor de business, CCI a apelat la organizațiile partenere din Polonia, care au invitat la standul nostru agenți economici interesați să colaboreze cu companii din Republica Moldova”, a accentuat Marina Petrova.
Participarea cu stand colectiv la Expoziția internațională ”BTS”este gratuită și are loc cu asistenţa financiară a Uniunii Europene şi PNUD, în cadrul Programului ”Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”.
În prima jumătate a anului curent, cu ajutorul Programului UE-PNUD, 20 de agenţi economici de pe ambele maluri ale Nistrului au participat cu standuri comune la expoziţii specializate din Germania şi Cehia.
Până la sfârşitul acestui an, alţi 30 de agenţi economici de pe ambele maluri vor participa împreună la expoziţii în Franța, România şi Bulgaria.
Informații suplimentare:
Tel: 022 23-84-10, 022 21-07-25, 022 22-14-42
e-mail: petrova@chamber.md, expo@chamber.md
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook