Nume
Parola
Vizualizări: 4163
CIVIC FEST – LA CEA DE-A DOUA EDIȚIE, MAI PRACTIC ȘI MAI UTIL!
Chișinău, 23 Septembrie 2014 — A doua ediție a Festivalului Internațional CIVIC FEST reunește pentru 3 zile la Chișinău, pe 24, 25 și 26 septembrie 2014, la Muzeul de Artă, (str. 31 August 1989, 115, orele 09.00-18.00) oameni, proiecte şi parteneri din Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Aceștia se vor reuni și vor crea un dialog civic, schimb de idei, experiență, bune practici şi proiecte de succes de care va beneficia, în mod generos, fiecare cetățean al Republicii Moldova.

„Mă bucur mult că Civic Fest continuă tradiția de a reuni oamenii de succes, organizațiile nonguvernamentale din țara noastră și o gamă largă de eventuali finanțatori. Consider evenimentul deosebit de important și pentru faptul că ajută cetăţenii simpli să conştientizeze rolul ONG-urilor în beneficiul tuturor. În calitate de parteneri îl susținem, sperând că ne vom bucura și de alte, multe ediții ale sale,” a declarat Sorin Mereacre, președintele Fundației Est-Europene.

În cadrul Civic Fest va fi lansată, în premieră, campania ”O școală pentru toți” pentru susținerea educației incluzive, în parteneriat cu Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF). În cadrul acesteia vor fi organizate 3 concerte caritabile de excepție în fiecare din cele 3 seri ale Civic Fest. Pentru mai multe detalii accesați: http://civicfest.md/ro/archives/365

„Modele de antreprenoriat civic, dezvoltare comunitară, responsabilitate și incluziune socială, plus, cel mai important, conștientizarea faptului că fiecare din noi este capabil să schimbe în mai bine situația din Republica Moldova – acestea ar fi doar câteva din ideile cele mai importante, care fac acest eveniment absolut unic pentru Republica Moldova”, subliniază Liliana Rotaru, președinte CCF Moldova, membru APSCF.

Anul acesta, cel mai social eveniment al anului va fi și mai interactiv, productiv și util.

Ediția secundă va cuprinde, în exclusivitate, mai multe premiere: o sesiune inedită de Open Space, cu master class-uri și ateliere de instruire, reunirea reprezentanților celor mai importante companii private și proiectelor lor sociale, precum și un minunat „Festival al Talentelor”, unde vor participa copii cu nevoi speciale de pe ambele maluri ale Nistrului.

Tudor Ștefan, președintele A.O. „Synergetica Eur-Est” ține să anunțe că „anul acesta Civic Fest oferă mai mult decât o prezentare a proiectelor de succes așa cum a făcut-o, în mare parte, anul trecut. De această dată avem un caracter mult mai practic și util. Vom genera noi idei, noi conexiuni și noi proiecte. Venim și cu un exemplu propriu, lansarea campaniei sociale „O școală pentru toți”.

CIVIC FEST este organizat și implementat de către Asociația Obștească Synergetica Eur/Est cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA, Fundaţia ERSTE din Austria, Fundația Friedrich Ebert în Moldova, Institutul Național Democratic (NDI) al SUA în Moldova, SOIR Moldova, Academia Nicolae Dumitrescu, Muzeul Național de Artă și Teatrul de revistă ”Ginta Latină”.

Pentru mai multe informații:

Iulia Brad
Coordonatoare Civic Fest 2014
Asociația Obștească „SynergEtica Eur/Est”
str.Bucureşti 68, Chişinău, MD-2012
E-mail: office@civicfest.md
Tel.: (+373 22) 24 02 74
Mob.: (+373)68110969