Nume
Parola
Vizualizări: 2198
Locuitorii din Pîrlița, Ungheni se bucură de un drum nou
Pîrlița, Ungheni, 29 Septembrie 2014 — Astăzi, în prezența ministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan, a fost deschis pentru circulație un sector de drum renovat recent din comuna Pîrlița, r-nul Ungheni.

La festivitatea de inaugurare au participat directorul Agenția de Dezvoltare Regională Centru, Tudor Meșina, reprezentanții ai administrațiilor publice locale și localnici care beneficiază de reparația acestui sector de drum.

În cadrul ceremoniei, Marcel Răducan, a menționat importanța realizării proiectelor de dezvoltare regională, care crează condiții mai bune de trai pentru locuitorii țării, dar și pentru oaspeții noștri. "Proiectul a avut drept scop dezvoltarea infrastructurii de drumuri în zonă, crearea noilor oportunități pentru atragerea investițiilor, precum și dezvoltarea economiei locale. Acest drum îmbunătățește condițiile de viață pentru cetățeni și oferă noi oportunități de valorificare a potențialului turistic din zonă, inclusiv oportunități de realizare a proiectelor din domeniul turismului" a subliniat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

În cadrul acestui proiect au fost reabilitați 2 km de drum care asigură îmbunătățirea conexiunii între drumurile locale și rețeaua de drumuri naționale R1 și R17. Prin implementara acestui proiect au fost create noi oportunități pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor și pentru valorificarea potențialului turistic din Regiunea Centru.

Locuitorii din Pîrlița sînt cei mai bucuroși că acum nu vor mai fi nevoiți să străbată prin glod și gropi drumul pînă la biserica, liceu sau muzeul satului.

Precizăm că acest proiect a fost implementat de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru. Suma totală a proiectului constituie 9 378,6 mii lei, suma solicitată de la Fondul Național de Dezvoltare Regională - 9 228,6 mii lei, iar suma de 150 mii lei fiind contribuția autorităților locale.