Nume
Parola
Vizualizări: 4914
O nouă rundă de selecție a bibliotecilor publice pentru rețeaua Novateca!
Chisinau, 30 Septembrie 2014 — IREX Moldova în parteneriat cu Ministerul Culturii are deosebita plăcere de a Vă aduce la cunoștință faptul că, Programul Novateca a lansat procesul de înscriere a bibliotecilor publice din RM în rundă de selecție pentru anul 2015.

Noua rundă de selecție reprezintă o oportunitate de a transforma și moderniza biblioteca locală în centru comunitar activ care oferă comunității atât acces la un spațiu public dotat cu calculatoare conectate la internet cât și servicii moderne de informare menite să îmbunătățească viața cetățenilor.

În calitatea sa de partener cheie al programului Novateca, Ministerul Culturii recomandă insistent și încurajează toate bibliotecile publice să participe la acest nou proces de selecție care este deschis tuturor bibliotecile publice din țară. La fel, recunoscând importanța întrunirii cerințelor minime de participare în programul Novateca (spațiu necesar, conexiune la internet, securitate, personal necesar), Ministerul încurajează toate localitățile să înceapă, cît mai curînd posibil, pregătirea infrastructurii bibliotecilor care doresc sa fie incluse în program. Pregătirile precoce vor asigura un proces de selecție rapid și eficient, fără a exclude vreo bibliotecă candidată.

Dosarul de înscriere la program, format din aplicațiile bibliotecii raionale și a 15 biblioteci locale, se va depune on-line, pe pagina aplicare.novateca.md, de către Secția Cultură din raion și/sau biblioteca raională, pînă la data de 1 decembrie 2014.

Novateca a elaborat un ghid cu instrucțiuni și recomandări pentru completarea formularelor de înscriere în program și pentru selectarea bibliotecilor locale propuse a fi incluse în rețeaua locală a fiecărei biblioteci raionale care va aplica. Criteriile de selecție sunt descrise în ghid, accentul fiind pus pe sprijinul autorităților locale în renovarea bibliotecilor, asigurarea conexiunii la Internet și acoperirea altor costuri aferente. Evaluarea aplicațiilor depuse va fi însoțită de vizite în teritoriu.

Pentru mai multe informaţii despre procesul de selecție vă rugăm să o contactaţi pe Tatiana Rusu, Specialist Relaţii Publice în cadrul programului Novateca la mobil: 068 76 26 20, e-mail trusu@irex.org.