Nume
Parola
Vizualizări: 1364
Campania CALM de informare și de discuții în rindul autorităților locale privind Acordul de Asociere la Uniunea Europeană la Strășeni!
30 Septembrie 2014 — La data de 24 septembrie 2014, în raionul Strășeni, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), în colaborare cu Fundația SOROS, au continuat Campania de informare privind Acordul de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Conţinutul şi importanţa Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană a fost discutat cu primarii şi conducătorii serviciilor care se află în subordinea Consiliului raional Strășeni.

Scopul campaniei de informare, este de a explica edililor locali esența și miza integrării europene și cum pot folosi aceștia pârghiile oferite de Acordul de Asociere în beneficiul comunităților care le-au oferit votul de încredere!

Seminarul a fost deschis de către domnul Sergiu Nicula - Vicepreședintele raionului Strășeni, care a salutat pe cei prezenți și a ținut să mulțumească CALM-ului pentru organizarea evenimentului. ”Consider că acest seminar informativ este unul binevenit, în special în contextul actual. Este important ca atât cei din Administrația Publică Locală cît și cetățenii să cunoască ce înseamnă Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană dar și care sunt principiile și beneficiile acestuia” a subliniat domnul Nicula.

De asemenea cu un cuvînt de salut pentru participanți a venit și doamna Valentina Casian - primarul orașului Strășeni.

În cadrul seminarului, expertul CALM Ion Beschieru, s-a expus privind aspectul descentralizării, locul și rolul Administrației Publice Locale în contextul Acordului de asociere. Ulterior, experții Vitalie Gamurari și Anatolie Fala, au prezentat informații privind aspectele de ordin politic și economic ale Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană ce a fost semnat la 27 iunie 2014.

În urma discuțiilor cu experții, participanții au primit răspunsuri la toate subiectele ridicate.

Pe parcursul întrunirii, participanți la aceasta sesiune de informare, au fost asigurați cu un set de materiale informative care îi vor ajuta în cunoașterea mai bună și mai profundă a acordului de asociere.

Seminarele se desfășoară în cadrul proiectului ”Campania de informare a Autorităților Publice Locale privind integrarea europeană și Acordul de Asociere al Republicii Moldova la Uniunea Europeană” și face parte dintr-o campanie amplă de informare ”Moldova, Europa”, susținută de Fundațiile pentru o Societate Deschisă și Fundația Soros-Moldova.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă