Nume
Parola
Vizualizări: 3251
Întreprinzători instruiți referitor la strategii de negociere și promovare pe piața UE
Chisinau, 6 Octombrie 2014 — Strategii de negociere, expunerea pe piața externă și încheierea contractelor de export/import cu parteneri din Uniunea Europeană – sunt principalele subiecte abordate în cadrul următorului ciclu de instruiri, desfășurat de Camera de Comerț și Industrie și Asociația Businessului European – EBA, în perioada 1-8 octombrie curent, în diferite regiuni ale țării. Trainingurile fac parte din programul Proiectului ”Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Comprehensiv RM - UE. Informarea și consolidarea capacităților agenților economici”.
La Chișinău, seminarul a avut loc pe 4 octombrie 2014, reunind 35 de agenți economici din domeniul agroindustrial. În deschiderea evenimentului, Sergiu Harea, director al Departamentului Economie al CCI, a accentuat relevanța temelor puse în discuție. ”Indiferent de piața de export sau de domeniul în care activează, întreprinzătorii trebuie să cunoască regulile de comerț extern, particularitățile pieței, să poată purta eficient negocieri. În context, CCI împreună cu EBA au desfășurat mai multe runde de traininguri, invitând în calitate de lectori experți din Belgia, Olanda, Germania, România.
Până la momentul actual au fost instruiți peste 500 de agenți economici”, a spus Sergiu Harea.
Trainerii români Dan Nutiu și Sorin Andrei, au familiarizat întreprinzătorii cu particularitățile pieței europene, principalele clauze ce trebuie incluse în contractele de export/import, modalitățile de purtare a negocierilor.
Instruiri similare au loc și la filialele CCI.
Informații suplimentare:
tel: 022 22-33-10, Dorin Rojnevschi
e-mail: project@chamber.md
www.chamber.md