Nume
Parola
Vizualizări: 4125
INVITAȚIE PENTRU PRESĂ: Inaugurarea Programului Novateca în r. Strășeni care a investit cc 80 de mii de dolari SUA în modernizarea bibliotecilor publice din 21 de localități din raion
Chisinau, 29 Octombrie 2014 — Biblioteca Publică Raională din or. Strășeni, Consiliul Raional Strășeni și Programul Novateca invită jurnaliștii la inaugurarea sălii de calculatoare și a Centrului Regional de Formare Profesională pentru bibliotecari, creat în incinta bibliotecii publice raionale din Strășeni, cu suportul Programului Novateca.

Data: 30 octombrie 2014, ora 10:30
Locul: Biblioteca Publică Raională „M. Sadoveanu”, str. M. Eminescu 37, or. Strășeni

Prin intermediul programului Novateca, 21 de biblioteci publice sătești din r. Strășeni alături de biblioteca raională ”M Sadoveanu” au beneficiat de echipament IT de ultimă generație și instruiri pentru dezvoltarea profesională a bibliotecarilor, în valoare totală de cc 80 de mii de dolari SUA.

La fel, modernizarea bibliotecii a fost susținută de Consiliul Raional Strășeni care oferit bibliotecii finanțare pentru renovarea spațiului bibliotecii, achiziționarea mobilierului, asigurarea încălzirii bibliotecii și achitarea facturii pentru conexiunea la Internet.

Evenimentul este organizat în cadrul programului Novateca, implementat de către IREX Moldova, în parteneriat cu USAID și Fundația Bill și Melinda Gates. Programul Novateca este un program cu o durată de cinci ani și are scopul de a facilita transformarea bibliotecilor din Republica Moldova în instituții comunitare vibrante prin dotarea a aproximativ 1000 de biblioteci cu tehnologii moderne și instruirea bibliotecarilor pentru a putea oferi servicii inovatoare de bibliotecă proprii nevoilor moderne de informare.

Pentru mai multe informații despre programul Novateca sau evenimentul de inaugurare din Strășeni vă invităm să contactați Specialistul Comunicare al programului, Tatiana Rusu, la mobil +373 68 76 26 20 sau email: trusu@irex.org, sau să vizitați site-ul www.novateca.md și www.facebook.com/novateca.