Nume
Parola
Vizualizări: 3747
Ședință de lucru privind aprovizionarea cu apă și canalizare a raionului Cantemir
Cantemir, 31 Octombrie 2014 — Specialiştii ADR Sud în comun cu experţii GIZ în domeniul Aprovizionare cu Apă și Canalizare (AAC), au efectuat o vizită de lucru în raionul Cantemir, în contextul analizei oportunităţilor de alimentare cu apă a localităţilor din r-nul Leova prin intermediul reţelelor din r-nul Cantemir.
Posibilitatea dată este analizată de către experţii GIZ în cadrul elaborării Studiului de Fezabilitate privind extinderea serviciilor de alimentare cu apă în interiorul raionului Leova.
La şedinţă, care a avut loc în incinta Consiliului Raional Cantemir, au participat reprezentanţi ai Direcţiei Dezvoltare teritorială şi regională din cadrul Consiliului Raional, primăriei or. Cantemir și directorul „Apă-Canal Cantemir”. În cadrul şedinţei s-a discutat master-planul şi draftul strategiei raionului Cantemir cu privire la alimentarea cu apă a localităţilor raionului, cu posibilitatea de extindere către localităţile învecinate din raionul Leova, cît și despre capacitatea operatorului orăşenesc de a gestiona reţelele noi create. De asemenea, în cadrul vizitei a fost vizitată staţia de captare a apei brute, staţia de pompare primară, staţia de tratare a apei, care au fost recent renovate prin intermediul Agenţiei pentru Dezvoltare Austriece (ADA).
Datele recepţionate în cadrul şedinţei de lucru şi a vizitelor din teritoriu vor fi utilizate de către experţii GIZ în cadrul elaborării Studiului de Fezabilitate privind extinderea serviciilor de alimentare cu apă în interiorul raionului Leova.