Nume
Parola
Vizualizări: 3762
Întreprinzători din nordul țării vor prelua practicile europene în business
Balti, 31 Octombrie 2014 — Un grup de 13 oameni de afaceri din raioanele de nord ale țării vor prelua practicile europene în business. În perioada 31 octombrie - 15 decembrie curent, întreprinzătorii participă la cursuri intensive de instruire, după care, în primăvara anului 2015, vor efectua un stagiu de o săptămână în Austria, pentru schimb de experiență și inițiere a noilor contacte de colaborare.

Cursurile au loc la filiala Bălți a Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, fiind desfășurate în cadrul Programului de sporire a calificării antreprenorilor din Republica Moldova şi dezvoltare a relaţiilor de colaborare cu parteneri de afaceri din Austria.

Galina Codiţa, director al filialei Bălţi a CCI, a menționat că, prima etapă a proiectului conține trei traininguri modulare referitor la managementul financiar, control, managementul riscului, strategie, planificare, organizare. Cursurile sunt conduse de experţi ai Institutului pentru Dezvoltare Economica - WIFI din Austria.
La a doua etapă, după un workshop de pregătire în Bălți, va urma un stagiu la Viena, Austria, în cadrul căruia întreprinzătorii vor efectua vizite la companii, vor participa la un forum de afaceri moldo-austriac și vor avea întrevederi bilaterale de business.
”Sporirea calificării antreprenorilor este un imperativ al timpului, iar CCI a Moldovei ține cont de necesitățile agenților economici.
Proiectul le oferă businessmenilor posibilitatea de a-și organiza mai eficient procesele de management și a-și internaționaliza afacerea”, a spus Galina Codița.

Trainerul Christian Husak, expert al Institutului pentru Dezvoltare Economică, a salutat interesul oamenilor de afaceri din Moldova față de Austria și a accentuat că, WIFI va contribui la identificarea companiilor austriece care doresc să colaboreze cu întreprinderi din Moldova.

La stagiul din primăvara anului 2015 vor pleca întreprinzători din municipiul Bălţi, raioanele Glodeni, Sângerei, Râșcani, Făleşti și Drochia.

Eduard Colibaba, director al firmei agricole ”Danulischi”, și-a exprimat încrederea că participarea la proiect va contribui la identificarea noilor idei pentru dezvoltarea companiei sale, iar preluarea practicilor europene în business îi va spori șansele de acces pe piața comunitară.

Instruirea este organizată de filiala Bălţi a CCI şi Centrul de Formare Continuă, în cooperare cu Camera Economică a Austriei și Institutul pentru Dezvoltare Economica - WIFI.
www.chamber.md