Nume
Parola
Vizualizări: 3083
Invitație pentru jurnaliști la Reuniunea de lucru “Mecanisme de combatere a violenţei domestice în Republica Moldova. Probleme şi Soluţii”.
Chișinău, 24 Noiembrie 2014 — Pe data de 25 noiembrie curent, Oficiul Avocatului Poporului în conclucrare cu Asociaţia Promo-LEX, Centrul de Asistenţă şi Protecţie a Victimelor şi Potenţialelor Victime ale Traficului de Fiinţe Umane organizează o reuniune de lucru la tema: “Mecanisme de combatere a violenţei domestice în Republica Moldova. Probleme şi Soluţii”.
Evenimentul vine să totalizeze activităţile din cadrul Campaniei lansate pe 15 octombrie curent: “Familie fără violenţă, societate fără violenţă!”.
Reuniunea din 25 noiembrie curent, care va avea loc de Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor, urmează să dezbată problema eficienţei mecanismelor existente în ţara noastră de prevenire şi combatere a violenţei în familie, de protecţie a victimelor acesteia. La eveniment au fost invitaţi şi au confirmat participarea reprezentanţi ai Aparatului Parlamentului, ai Procuraturii Generale şi Inpsectoratului General de Poliţie, ai unor direcţii de asistenţă socială, ai 11 centre de reabilitare a victimelor violenţei în familie, ai mai multor ONG-uri care activează în domeniul promovării drepturilor femeilor. De asemenea, sunt aşteptaţi reprezentanţi ai OSCE, PNUD, Misiunii Consiliului Europei în Moldova, Şeful Oficiului UN Women Moldova, Ulziisuren Jamsran.
În vederea fortificării mecanismelor naţionale de protecţie a victimelor violenţei domestice, a realizării de către autorităţi a unor acţiuni ferme de combatere a fenomenului în cauză, Oficiul Avocatului Poporului, Asociaţia Promo-LEX, CAP vor lansa iniţiativa de semnare şi ratificare de către Republica Moldova a Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, intrată în vigoare de la 1 august anul curent.
Invităm reprezentanţii mass-media la reuniunea din 25 noiembrie.
Întrunirea va avea loc în Sala Centrului moldo-coreean de Informare şi Acces, (clădirea în care este amplasată Poşta Centrală), Ştefan cel Mare, 134, et.4, cu începere de la ora 10.00.
Serviciul Programe instructive,
relaţii cu publicul al CpDOM