Nume
Parola
Vizualizări: 4244
CCI invită agenții economici care prestează servicii să devină membri ai Comitetului sectorial în domeniu
Chisinau, 25 Noiembrie 2014 — Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova invită agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera prestări servicii să devină membri ai Comitetului sectorial în domeniu.
Scopul fondării Comitetului pentru antreprenoriat în sectorul prestări servicii este crearea unui mecanism eficient pentru stabilirea dialogului constructiv între mediul de afaceri și autoritățile publice centrale
În cadrul comitetului vor fi identificate și analizate principalele probleme cu care se confruntă companiile autohtone de profil, vor fi elaborate propuneri privind îmbunătățirea legislației ce vizează protejarea spiritului antreprenorial intern și dezvoltarea potențialului economic.
Pentru a asigura eficiența activității Comitetului și orientarea practică a recomandărilor și propunerilor înaintate de către întreprinzători, la ședințele de lucru ale Comitetului se preconizează să fie invitați reprezentanți ai ministerelor și agențiilor relevante, asociațiilor de profil etc.
Funcțiile Comitetului:
- generalizarea propunerilor primite din partea întreprinzătorilor autohtoni pentru a dezvolta o poziție consolidată a comunității de afaceri privind problemele cu care se confruntă;
- analiza impactului socio-economic al DCFTA asupra dezvoltării antreprenoriatului sectorial;
- asistență pentru organizațiile și întreprinderile locale privind familiarizarea, preluarea și utilizarea experienței autohtone și europene în domeniul antreprenoriatului;
- pregătirea propunerilor pentru accelerarea implementării cerințelor și standardelor UE de către companiile autohtone;
- inițierea măsurilor care vizează dezvoltarea tuturor domeniilor de activitate și eliminarea barierelor și altor impedimente pentru dezvoltarea antreprenoriatului.
Comitetul își desfășoară activitatea pe bază de voluntariat și nu este considerat persoană juridică, iar deciziile adoptate în cadrul Comitetului au caracter de recomandare.
Întreprinzătorii interesați să devină membri ai Comitetului pentru antreprenoriat în sfera prestări servicii sunt rugați să trimită o cerere la CCI, Direcția Dezvoltarea mediului de afaceri, e-mail: sergiuh@chamber.md.
Informații suplimentare: tel.022 24-51-48; 22 - 49 - 83; 22 - 33 - 10; email: pascal@chamber.md; project@chamber.md
www.chamber.md