Nume
Parola
Vizualizări: 5418
Small Euro Business” a finalizat derularea unui proiect de colaborare transfrontalieră
Bălţi, 30 Noiembrie 2014 — Asociația Internațională a Business-ului Mic și Mijlociu „Small Euro Business” din Bălți anunță despre finalizarea proiectul de colaborare transnațională „Crearea și promovarea de noi abordări și instrumente pentru consolidarea competitivității sectorului primar și a inovației în Europa de Sud-Est” (APP4INNO).

Cu acest prilej, la Universitatea de Stat din Bălți, la 25 noiembrie, s-a desfășurat o masă rotundă la care au participat reprezentanți ai Euroregiunii „Prutul de Sus” din Ucraina și România, ai unor instituții și organizații din Moldova, precum și fermieri.

La masa rotundă a fost prezentată informația privind rezultatele activităților din cadrul proiectului la nivel național și regional; despre problemele utilizării  fondurilor agricole naționale, obiectivele specifice ale sporirii competitivității IMM-urilor, îmbunătățirea eficacității acestor fonduri; despre Planul de acţiuni de integrare a rezultatelor proiectului in dezvoltarea competitivităţii IMM-urilor din sectorul agricol al Republicii Moldova.

Prezentările au fost făcute de către dr. habilitat în agricultură Boris Boincean, consultant în agricultură al proiectului; Vasili Leahovici, expert al proiectului, membru al Comisiei de Lucru a Euroregiunii „Prutul de Sus”, președinte al Camerei de Comerț și Industrie din regiunea Cernăuți (Ucraina) și dr. în economie Andrei Balânschi, coordonatorul de proiect în Republica Moldova.

Proiectul și-a propus să creeze un sistem transnațional de sprijin al competitivității  pentru exploatarea potențialului de inovare al IMM-urilor agricole din regiunile  de Sud-Est ale Europei. Programul a fost realizat în colaborare cu 16 parteneri  din zece țări (Italia, Ungaria, Grecia, Serbia, Croația, Albania, Ucraina, România, Bulgaria și Republica Moldova)

În cadrul proiectului, „Small Euro Business” a organizate o serie de ateliere pentru fermieri, prin intermediul cărora au fost promovate inovațiile pentru sectorul agrar primar; au fost editate publicații pe tema inovațiilor; au fost organizate vizite de lucru în străinătate în vederea preluării experiențelor inovaționale; au fost promovate în premieră pentru R. Moldova o serie de webinare pentru fermierii moldoveni pe platformele web internaționale etc.

Bugetul  total al Proiectului a constituit 1,8 milioane de euro, dintre care pentru R. Moldova – 92610 de euro.

Proiectul de colaborare transnațională „Crearea și promovarea de noi abordări și instrumente pentru consolidarea competitivității sectorului primar și a inovației în Europa de Sud-Est”  a fost co-finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră pentru Europa de Sud-Est.
 
# # #

NOTĂ PENTRU EDITORI | Asociația Internațională a Businessului Mic și Mijlociu „Small Euro Business” activează de la sfârșitul anului 2001. Oferă asistență în dezvoltarea afacerilor în domeniul activității economice externe.

*** Pentru informații suplimentare, contactați-l pe Andrei Balânschi +231-60036 sau +799-36362.