Nume
Parola
Vizualizări: 4553
Agenția de Dezvoltare Regională Sud la 5 ani de activitate - realizări și perspective
Cimişlia, 19 Decembrie 2014 — Agenția de Dezvoltare Regională Sud, sub egida Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, a organizat și desfășurat ședința festivă a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud, cu ocazia aniversării a 5 ani de la fondare.
La eveniment au fost prezenți membrii CRD Sud, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, dl Marcel Răducan, reprezentanți ai MDRC, Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, Consulatului General al României la Cahul, delegația Consiliului Județean Prahova, reprezentanții ADR Sud - Muntenia, mass-media regională și locală.
Asistența a fost informată despre planul de activitate al ADR pentru anul 2015, dar și despre activitatea Agenției în perioada 2010-2014. Cu un amplu raport privind activitatea ADR Sud în perioada 2010-2014, a venit directorul Agenției, dna Maria Culeșov.
Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud, au aprobat cu unanimitate de voturi planul de acțiuni și devizul cheltuielilor de organizare și funcționare a Agenției pentru anul 2015.
În cadrul ședinței festive membrii CRD, dar și oficiali din cadrul MDRC și partenerii de cooperare, au fost menționați cu diplome de merit pentru eforturile depuse în promovarea și dezvoltarea Regiunii Sud.
Evenimentul a finalizat cu semnarea unui acord de colaborare în scopul cooperării reciproc avantajoase în domeniul dezvoltării regionale, între ADR Sud și ADR Sud - Muntenia (România).
Reiterăm, Agenția de Dezvoltare Regională Sud este instituţie publică necomercială cu autonomie financiară, subordonată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, constituită pentru asigurarea operaţionalităţii procesului de implementare şi realizare a Strategiei de dezvoltare regională, fondată la 18 decembrie 2009.