Nume
Parola
Vizualizări: 5007
Igor Dodon s-a întîlnit cu ambasadorul Cehiei în Republica Moldova
5 Februarie 2015 — Astăzi, liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, deputat în Parlamentul RM, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Cehe în Moldova, Jaromir Kvapil.

În cadrul întrevederii dl. Dodon l-a informat pe diplomatul ceh despre poziţia socialiştilor cu privire la formarea coaliţiei de guvernare în Moldova. Potrivit lui, PSRM nu va participa la nici un fel de negocieri cu PDM, PLDM şi Partidul Liberal. Liderul PSRM a menţionat că o soluţie pentru rezolvarea crizei poate fi doar alegerile parlamentare anticipate.

Referindu-se la intenţia SUA de a aloca Moldovei zeci de milioane de dolari pentru a riposta influenţei ruseşti, Dodon a subliniat că aceste încercări au drept scop transformarea Moldovei într-un poligon anti-rusesc în Europa de Est. Partidul Socialiştilor protestează ferm împotriva unor astfel de acţiuni ale Washingtonului, care încalcă mai multe articole fundamentale ale Constituţiei Moldovei.

În alt context, Igor Dodon a vorbit despre vizita fracţiunii PSRM în componenţă deplină la Duma de Stat a Rusiei, care a avut loc pe data de 29 – 30 ianuarie curent. Potrivit lui Dodon, Rusia este principalul partener strategic al Moldovei. „Colaborarea dintre deputaţii PSRM şi colegii lor ruşi serveşte obiectivelor de depăşire a crizei în raporturile moldo-ruse şi contribuie la consolidarea securităţii în Europa de Est”, a subliniat Dodon.

La rîndul său, ambasadorul a felicitat PSRM cu rezultatele alegerilor parlamentare şi a menţionat că urmăreşte atent evenimentele din ţara noastră. Totodată, la rugămintea ambasadorului, liderii socialiştilor şi-au expus atitudinea faţă de implementarea reformelor în Moldova, pregătirea către alegerile locale şi situaţia cu cetăţenii Moldovei aflaţi la lucru în Federaţia Rusă.

La întrevedere a participat ambasadorul Andrei Neguţа, deputat PSRM în Parlamentul Republicii Moldova.