Nume
Parola
Vizualizări: 2201
Membrii Consiliului de Bazin Bâc s-au întrunit pentru discutarea securităţii ecologice a oraşului Străşeni
26 Februarie 2015 — Membrii Consiliului de Bazin Bâc s-au întrunit într-o şedinţă, organizată şi desfăşurată în oraşul Străşeni. Activitatea face parte din proiectul "Râurile noastre - provocarea apelor transfrontaliere" şi are drept scop revitalizarea râului Bâc, extrem de poluat la moment (sectoarele Calaraşi, Străşeni, Chişinău, Anenii-Noi). Oraşul Străşeni, în acest context, a înaintat o iniţiativă de parteneriat oraşului Gaggenau, Germania. În baza Memorandumului semnat între Ministerul Mediului Republicii Moldova şi Ministerul Federal German a fost elaborat Studiul şi desenele tehnice pentru construcţia staţiei de epurare de tipul DUPLEX în oraşul Străşeni.

Agenția de Dezvoltare Regională Centru a fost reprezentată la întrunire de Marina Preteca-Neaga, specialist din Secția planificare strategică și programare.

Pe data de 01 martie 2012, la Ialoveni a avut loc ședința de constituire a Consiliului de Bazin Bîc, proces ințiat de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru și Centrul Național de Mediu. În cadrul ședinței a fost stabilită componența nominală și Regulamentul Consiliului de Bazin Bîc.

Consiliul de Bazin Bîc este un organ consultativ, sub-bazinal obștesc, ce va colabora permanent cu alte instituții de resort pe problemele promovării și implementării politicii în domeniul apelor, precum și utilizării raționale și protecției resurselor de apă din bazinul rîului Bîc. Consiliul întrunește 15 membri, reprezentanți ai Autorităților Publice Locale, Agenții și Instituții competente, ONG - uri din cele 4 raioane din bazinul rîului Bîc Călărași, Strășeni, Ialoveni, Anenii Noi cît și municipiul Chișinău.