Nume
Parola
Vizualizări: 3733
Ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Ambasadorul Suediei în RM, Ingrid Tersman
Chisinau, 4 Martie 2015 — Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Suediei în Republica Moldova, Ingrid Tersman.

Doamna Ambasador a felicitat gazda pentru obținerea unui nou mandat și a exprimat convingerea că aprofundarea relațiilor bilaterale în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor își va păstra dinamica.

Ministrul Pavel Filip a mulțumit părții suedeze pentru deschidere și suportul acordat în implementarea a diverse proiecte din domeniu, începând cu dezvoltarea cadrului de politici în utilizarea eficientă a spectrului de frecvențe radio și terminând cu suportul proiectelor din domeniul educației TIC.

În cadrul discuțiilor, părțile au convenit să atragă suport și expertiză din partea omologilor suedezi în elaborarea proiectului Programului național de asigurare a securității cibernetice, în concordanță cu practicile europene. Proiectul respectiv de document de politici este acum în proces de elaborare de către o echipă de experți MTIC și urmează a fi prezentat pentru dezbateri publice în cadrul ”Moldova ICT Summit 2015” din 29-30 aprilie curent, unde experții suedezi ar fi bineveniți să prezinte cazul de succes al Regatului Suediei în domeniu.

O altă temă de discuție pe agenda bilaterală a ținut de acțiunile întreprinse de Minister pentru promovarea industriei TIC, fiind menționate proiectul Strategiei de creștere a competitivității industriei IT și proiectul de lege privind parcurile IT, care urmează a fi promovat de către echipa ministerială în Guvern și Parlament în cel mai scurt timp.

Ambasadoarea Ingrid Tersman a apreciat înalt eforturile MTIC în vederea consolidării sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor și a confirmat interesul părții suedeze de a susține în continuare țara noastră în eforturile de edificare a unei Societăți Informaționale moderne.