Nume
Parola
Vizualizări: 3626
Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud – decide asupra infrastructurii drumurilor din regiune
Cimişlia, 26 Martie 2015 — Astăzi 26 martie 2015, la Cimișlia, membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud (CRD Sud) s-au întrunit în cadrul primei ședințe ordinare a CRD Sud din acest an, pentru a discuta rezultatele activităţii pe parcursul anului 2014 şi a aproba Programul Regional Sectorial în domeniul infrastructurii Drumurilor Regionale și Locale pentru Regiunea de Dezvoltare Sud (RDS). La eveniment au participat reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, experții și consultanții GIZ (Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei), mass- media locală și regională și specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud).
În deschiderea ședinței, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile BÎTCĂ, a declarat că ”ne dăm bine seama că nu avem posibilitatea să acoperim toate problemele din cauza fondului nostru modest, dar necătînd la situația din bugetul național, mi-am propus ca ministru și trebuie să propunem ca Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) să fie suplinit măcar pînă la 3% din bugetul de stat, ca să putem face față problemelor de ani de zile. Vreau ședința de astăzi să fie cît mai eficientă și să primiți răspunsuri la toate întrebările care vă preocupă", a conchis domnul ministru.
Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) Maria Culeșov, a trecut în revistă principalele realizări ale Agenției pe parcursul anului 2014. Membrii CRD Sud au fost informați cu privire la conținutul Programului Regional Sectorial în domeniul infrastructurii Drumurilor Regionale și Locale (DRL) pentru RDS, iar experții GIZ au venit cu unele concretizării despre implementarea programului. De asemenea, auditoriul a fost informat despre analiza socio-economică a RDS, parte componentă a Strategiei de Dezvoltare Regională Sud 2020.
Toate proiectele de decizie incluse în ordinea de zi a ședinței au fost aprobate unanim, una dintre cele mai importante fiind Programul Regional Sectorial în domeniul DRL pentru RDS.