Nume
Parola
Vizualizări: 3656
Servicii de canalizare îmbunătățite pentru raionul Leova
Leova, 31 Martie 2015 — La 30 martie 2015, în orașul Leova a avut loc o ședință de lucru privind organizarea procesului de elaborare a Studiului de Fezabilitate (SF) în cadrul proiectului de îmbunătățire a serviciilor de canalizare pentru raionul Leova, unul din Conceptele de Poiect Posibile aprobat de către comisia interministerială și prezentat în cadrul atelierului de lucru nr. 7 din 19 martie 2015. Conceptul de Proiect prevede îmbunătățirea serviciilor de canalizare pentru orașul Leova și satele Hănăsenii Noi, Filipeni și Romanovca.
La ședință au participat reprezentanții Autorităților Publice Locale (APL) de nivel I din localitățile implicate în Conceptul de Proiect Posibil, APL de nivelul II din raionul Leova, experți și consultanți GIZ (Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei) și specialistul Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud).
În cadrul ședinței s-a discutat despre procesul organizatoric de elaborare a SF, care urmează a fi finalizat pînă la sfîrșitul anului curent. Scopul ședinței s-a focusat pe 3 momente principale:
1. analiza situației la zi în domeniul sistemului de canalizare în localitățile vizate;
2. colectarea datelor cu aspect tehnic din chestionare, date necesare pentru elaborarea SF;
3. vizita de lucru a experților GIZ la sediul ÎM ”Apă Canal” Leova.
Participanții la ședință au discutat desprea crearea grupului de lucru pe proiect întru facilitarea procesului de elaborare a studiului de fezabilitate. Doamna președinte a raionului, Efrosinia Grețu, a atras atenția asupra faptului că este necesară Decizia Consiliului local ale localităților incluse în proiect privind delegarea serviciului de alimentare cu Apă și de Canalizare, operatorului regional ÎM ”Apă Canal” Leova.
În urma ședinței, experții GIZ au întreprins o vizită de lucru la sediul ÎM ”Apă Canal” Leova, unde au studiat harta sistemului de canalizare și apeduct a orașului Leova și au discutat despre zona de extindere a orașului Leova.