Nume
Parola
Vizualizări: 1369
La Briceni au fost reluate lucrările în cadrul a două proiecte de renovare a infrastructurii rutiere
Briceni, 24 Aprilie 2015 — Au fost reluate lucrările de renovare a infrastructurii rutiere în cadrul a două proiecte de dezvoltare regională, valoarea totală estimativă a cărora este de 65,8 de milioane de lei, oferiți de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Ieri, în cadrul întrevederilor cu factorii implicați în procesul de implementare a proiectelor, șeful Secției managementul proiectelor din cadrul ADR Nord, Constantin Bândiu, a menționat importanța colaborării dintre serviciile desconcentrate și operatorul economic, cu participarea în acest proces a Consiliului raional Briceni și a Primăriei orașului Briceni, care, de asemenea, urmează să faciliteze conlucrarea dintre poliția rutieră și operatorul economic, pentru a spori siguranța la trafic în apropierea sectoarelor de drum unde se desfășoară lucrări de renovare.

Lucrările de renovare a porțiunilor de drum cu o lungime totală de peste 9,5 km se desfășoară în contextul proiectelor „Reabilitarea sectorului de drum L-20 - Briceni-Grimăncăuți, frontiera cu Ucraina”, înaintat de Consiliul raional Briceni, și „Reabilitarea infrastructurii rutiere spre punctele vamale internaționale Briceni și Larga, raionul Briceni”, înaintat de Primăria orașului Briceni.

Ambele proiecte, lansate în vara anului trecut, sunt realizate de ADR Nord. Pentru lurările efectuate în 2014, au fost valorificați 12 milioane de lei, oferiți de FNDR. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale va decide, la următoarea ședință, câți bani vor fi alocați pentru finanțarea lucrărilor de renovare a infrastructurii rutiere în cadrul celor două proiecte de la Briceni.

De la începutul anilor '80, drumurile din orașul Briceni ce asigură traficul spre punctele vamale internaționale Briceni și Larga nu au fost reparate capital. Autoritățile locale estimează că, după ce vor fi reparate, drumurile principale din orașul Briceni vor asigura anual traficul de tranzit pentru circa 400 de mii de persoane și, respectiv, pentru circa 132 de mii de unități de transport.

www.adrnord.md