Nume
Parola
Vizualizări: 1363
La Bălți activează un centru de dezvoltare a carierei
Bălți, 27 Mai 2015 — În cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Centrului de dezvoltare a carierei SYSLAB Bălți și beneficiarii săi, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a vorbit despre realizările ADR Nord în nordul republicii, referindu-se totodată la perspectivele dezvoltării regionale pentru țara noastră. La rândul lor, reprezentanții SYSLAB Bălți au vorbit despre scopul activității centrului.

„Este benefic faptul că în Regiunea de Dezvoltare Nord, la Bălți, activează un centru care se ocupă de crearea oportunităților de angajare în câmpul muncii. Acest fapt va contribui la prevenirea șomajului și îi va ajuta pe beneficiari să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale și manageriale. Salutăm și susținem aportul remarcabil al echipei SYSLAB Bălți la dezvoltarea regiunii”, susține directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Centrul SYSLAB Bălți a fost creat de SYSLAB International AS cu suport financiar din partea Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei. În Republica Moldova, centre similare sunt și la Chișinău, Rezina și Cahul, activând în baza proiectului „Antreprenoriat inovativ pentru angajare durabilă”, realizat de Ministerul Economiei al Republicii Moldova în cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD Moldova).

Potrivit reprezentanților SYSLAB Bălți, obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea, adaptarea și punerea în aplicare a noilor tehnologii și metode de dezvoltare a carierei profesionale, căutarea locurilor de muncă și promovarea spiritului antreprenorial în Republica Moldova. Grupurile-țintă ale proiectului sunt deținătorii de studii superioare: absolvenții, șomerii, emigranții reveniți în țară.

Centrele de dezvoltare a carierei se bazează pe conceptul SYSLAB (Laboratorul Sistemelor pentru Inovare și Angajare în câmpul muncii). Acest concept include metode moderne de căutare a locurilor de muncă, promovare a antreprenoriatului, conexiunilor cu mediul de afaceri, tehnici moderne de vânzări etc.

Adresa Oficiului SYSLAB Bălți: str. Decebal 13, oficiul 205, S.A. „Răut”, Bălți, MD-3100, Republica Moldova. Tel. (+373) 231 21179, tel./fax: (+373) 231 20145.

Persoană de contact: Angela Tomac, director; e-mail: angela.tomac@undp.org; tel.: (+373) 231 21017.

www.adrnord.md