Nume
Parola
Vizualizări: 7245
Concurs de granturi pentru acțiuni mici și proiecte culturale
Chișinău, 31 Iulie 2015 — Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) lansează, în cadrul Programului de Granturi Mici al SDC, un concurs de selectare a proiectelor care corespund următoarelor criterii generale:

A. Acțiuni mici care abordează probleme în domeniile de activitate ale SDC în Moldova: sănătate, apă și sanitație, migrație și dezvoltare;
B. Proiecte culturale care promovează și diseminează idei noi, tehnici și viziuni contemporane în artă și cultură pe teme de actualitate pentru societatea Republicii Moldova.

Se va acorda prioritate proiectelor care își propun, în mod direct sau indirect, să promoveze inovația, toleranța, incluziunea socială, diversitatea, comunicarea și înțelegerea între grupurile etnice din țară, precum și dialogul între populația rurală și cea urbană.

SDC va finanța propunerile de proiect înaintate de entitățile juridice înregistrate în Republica Moldova:
- Organizațiile neguvernamentale și necomerciale
- Asociațiile și uniunile profesionale
- Birourile locale ale organizațiilor internaționale
- Instituțiile publice, inclusiv de învățământ
- Autoritățile locale și centrale

Durata maximă a proiectelor va fi de maximum 12 luni, în cazuri excepționale max.18 luni. Valoarea minimă a unui grant acordat va constitui 2’000 de franci elvețieni (CHF), iar cea maximă 30’000 CHF. În cazuri excepționale, SDC ar putea examina posibilitatea de a finanța proiecte cu un buget în valoare maximă de 50’000 CHF. Solicitantul de grant va oferi o contribuție financiară sau de altă natură. Prioritate se va acorda proiectelor cofinanțate de mai mulți donatori sau sponsori.
Termenul limită de depunere a Conceptului de proiect, inclusiv a bugetului estimativ, este
15 septembrie 2015, ora 18.00.

Conceptele de proiect pot fi expediate electronic la adresa chisinau@eda.admin.ch cu subiectul ”Concept de proiect Program de granturi mici”.

Informația detaliată privind criteriile de eligibilitate, procedurile de aplicare, precum și structura dosarului complet al propunerii de proiect poate fi găsită în ”Ghidul de aplicare pentru Programul de granturi mici SDC” la adresa https://www.eda.admin.ch/countries/moldova/ro/home/internationale-zusammenarbeit/themen/small-grants.html

Pentru mai multe detalii privind activitatea SDC în Moldova, vezi https://www.eda.admin.ch/countries/moldova/ro/home/internationale-zusammenarbeit/themen.html

Autor: Agentia Elvetiana pentru Dezvoltare si Cooperare, SDC

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă