Nume
Parola
Vizualizări: 6562
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Organizația Națiunilor Unite au lansat Obiectivele de Dezvoltare Durabilă în Republica Moldova
16 Octombrie 2015 — Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și Organizația Națiunilor Unite au desfășurat astăzi o conferință comună de presă pentru a anunța lansarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în Republica Moldova. Astfel, pe lângă Cabinetul Prim-ministrului va fi creat un Consiliu pentru Dezvoltare Durabilă, care va fi responsabil de localizarea obiectivelor în politicile şi realităţile naţionale.

Cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, aprobate de Adunarea Generală a Națiunilor Unite la 25 septembrie 2015 reprezintă un set de obiective globale pentru a pune capăt sărăciei, pentru a proteja planeta și pentru a asigura prosperitatea pentru toți. Fiecare obiectiv are ținte specifice care trebuie îndeplinite în următorii 15 ani.

“Oamenii din Moldova pot fi mândri de rolul pe care l-au avut în procesul de formulare a acestor obiective globale. Ele au fost elaborate în cadrul unui proces transparent de consultare la nivel mondial, în care Guvernul și poporul Republicii Moldova au participat activ și au avut un cuvânt de spus”, a afirmat Dafina Gercheva, Coordonatoarea rezidentă ONU/Reprezentanta permanentă PNUD. “Organizația Națiunilor Unite va oferi acum sprijinul său deplin pentru oamenii din Moldova, Guvernul, societatea civilă și sectorul privat, pentru ca să se mobilizeze împreună și să pună în aplicare Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, pentru crearea unui viitor mai bun pentru Republica Moldova, un viitor în care să se regăsească fiecare cetăţean”, a mai declarat oficiala.

“O perspectivă largă de cooperare cu Echipa de Ţară ONU ne deschide și noua Agendă de dezvoltare post-2015, adoptată recent în cadrul Summitului ONU de la New York, care reflectă o nouă viziune de dezvoltare la nivel global prin reducerea inegalităților, asigurarea bunăstării pentru toți și dezvoltarea economică cu prezervarea capitalului natural”, a declarat ministra Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman. “Acum rămâne să stabilim împreună care sunt indicatorii pentru realizare acestei agende în țara noastră, prin acțiuni cât mai concrete.”, a adăugat oficiala.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să contactați: Laura Bohanţova, tel +373 685 11 883, E-mail: laura.bohantova@one.un.org