Nume
Parola
Vizualizări: 4267
Viceministrul Vitalie Tarlev a participat la deschiderea ICT Career Orientation
Chișinău, 22 Octombrie 2015 — Vitalie Tarlev, viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, a participat astăzi, 22 octombrie 2015, la deschiderea celei de-a 7-a ediții a ICT Career Orientation.

”Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, cu susținerea partenerilor de dezvoltare, este permanent implicat în identificarea și crearea noilor oportunități de afirmare pentru tinerii pasionați de tehnologiile informaționale. Datorită politicilor eficiente promovate, în ultima perioadă, se observă o sporire considerabilă a ponderei domeniului TIC în economia națională, iar numărul de persoane angajate în acest sector este în continuă creștere. Pentru tineri, sectorul TIC reprezintă o posibilitate de a-și găsi un loc de muncă bine plătit acasă,” a menționat Vitalie Tarlev în discursul adresat studenților.

Reamintim că pe 19 octombrie a fost lansat proiectul de dezvoltare a Centrului de Excelență în IT ”Tekwill”, care va oferi studenților posibilitatea de a-și fortifica cunoștințele, având acces la laboratoare și săli dotate cu echipament de ultimă generație.

În același timp, pentru a susține dezvoltarea întreprinderilor din sectorul tehnologiilor informaționale, dar și pentru a încuraja tinerii să-și deschidă start-upuri în acest domeniu, MTIC a elaborat proiectul de Lege privind crearea parcurilor IT, votat în prima lectură de Parlament. Elementul cheie al proiectului îl constituie implementarea unui model nou de impozitare pentru rezidenții parcurilor IT prin aplicarea unui impozit unic în mărime de 7 % din volumul total al vânzărilor. Acest model de impozitare înseamnă mecanisme simple, clare și transparente de administrare, care nu lasă loc pentru birocrație și corupție.

ICT Career Orientation este dedicat studenților de la facultățile cu profil TIC, oferindu-le o platformă de interacțiune cu angajatorii și tinerii care deja au reușit să-și facă o carieră în acest domeniu.