Nume
Parola
Vizualizări: 4326
Ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu delegația Corporației Microsoft
Chisinau, 28 Octombrie 2015 — specte privind dezvoltarea sectorului TIC și acțiunile întreprinse pentru impulsionarea industriei IT și crearea unui mediu de afaceri favorabil în domeniul TIC, au fost discutate în cadrul întrevederii ministrului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, cu delegația Corporației Microsoft condusă de doamna Vicky Rentzepi, Directorul pentru vânzări piețe noi Europa Centrală și de Est al Microsoft.

Ministrul Pavel Filip a mulțumit corporației Microsoft pentru susținerea proiectelor promovate de MTIC, remarcând în mod special participarea companiei la Moldova ICT Summit, dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC și implementarea proiectului de digitalizare a bibliotecilor publice din țară”Novateca”. ”Contăm și pe viitor pe sprijinul corporației Microsoft în asigurarea premiselor necesare pentru dezvoltarea industriei tehnologiei informației în conformitate cu Strategia de creștere a competitivității industriei IT. Prin acest document complex, MTIC și-a propus să asigure un mediu atractiv pentru business, în plan regional, prin eliminarea constrângerilor existente în domeniu”, a afirmat ministrul TIC.

În această ordine de idei, Pavel Filip a menționat și proiectul de Lege cu privire la Parcurile din Industria Tehnologiei Informației, adoptat de Parlament în prima lectură. ”Elementele cheie al acestui document îl constituie mecanismele simple şi clare de administrare și modelul inovativ de impozitare prin aplicarea unui impozit unic în mărime de 7% din vânzări pentru rezidenții parcurilor IT ”, a accentuat ministrul Pavel Filip.

La rândul său, Vicky Rentzepi, Director pentru vânzări piețe noi Europa Centrală și de Est al corporației Microsoft, a apreciat înalt proiectele promovate de MTIC în scopul asigurării cadrului legal favorabil pentru dezvoltarea industriei IT.” Microsoft va susține în continuare implementarea în Republica Moldova a proiectelor ce aduc o valoare adăugată semnificativă economiei naționale. În special a celor ce țin de dezvoltarea capacităților de utilizare a instrumentelor TIC, asigurarea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea industriei IT și a unui mediu de afaceri competitiv, dar și a eforturilor Dvs. de edificare a unei societăți informaționale moderne”, a declarat Vicky Rentzepi.

Un alt subiect al discuțiilor l-a constituit proiectul Programului privind asigurarea securității cibernetice a Republicii Moldova, elaborat și promovat de MTIC. Pavel Filip a precizat că prin acest document se urmărește implementarea prevederilor Acordului de Asociere RM-UE, a Convenției Consiliului Europei privind criminalitatea informatică, a Strategiei securității cibernetice a UE și a Recomandărilor Uniunii Internaționale a Telecomunicaţiilor referitoare la asigurarea securității rețelelor de comunicații electronice. Reprezentantul Microsoft a salutat elaborarea acestui program, evidențiind importanța existenței unui mediu digital sigur.

Corporația Microsoft are reprezentanță în țara noastră din 2006 și a declarat drept misiune prioritară creșterea satisfacției partenerilor și utilizatorilor tehnologiei de vârf Microsoft, contribuind la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporației.